Murat Yetkin: Dağ fare doğurdu, yayın seçim sonucunu etkilemez

"Ekranların başına kilitlenen milyonlarca izleyici adaylardan yeni bir şey duymadı

DÜNYA 17.06.2019, 11:00
Murat Yetkin: Dağ fare doğurdu, yayın seçim sonucunu etkilemez

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayları CHP'li Ekrem İmamoğlu ve rakibi AKP'li Binali Yıldırım'ın katıldığı ortak yayının beklentileri karşılamadığını yazdı. Yetkin, ayrıca programın insanların kime oy vereceği konusunda kararını değiştireceğini düşünmediğini belirtti.

Yetkin, yayını takip eden izleyicilerin adaylardan yeni bir şey duymadığını belirtti ve oy kaymaları olacağını düşünmediğini ifade etti.

Yetkin'in yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Dağ fare doğurdu; yayın seçim sonucunu etkilemez

Bunun sebebi belki de siyasilerin yüz yüze konuşmaya “hamlamış” olmalarıdır. Belki tartışma kurallarının AK Parti ve CHP yetkilileri tarafından saptanması, adayların karşılıklı tartışmasına izin verilmemesidir. Fark etmez. İsmail Küçükkaya elinden geleni yaptı ama Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’ın canlı TV yayını tartışmalarında deyim yerindeyse dağ, fare doğurdu. 

Ekranların başına kilitlenen milyonlarca izleyici, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başbakanlık döneminde AK Partililerin canlı yayında rakiplerle tartışmasını yasaklamasından bu yana ortadan kalkan bu demokratik âdetin varlığını hatırlaması dışında, adaylardan yeni bir şey duymadı. Hatta daha önce söylenenler kadarını dahi duymadı.

Tartışma programı olması güzeldi ama ben bu program nedeniyle 23 Haziran İstanbul seçiminin sonucunu değiştirecek oy kaymaları olacağı kanısında değilim. Örneğin, Yıldırım’a oy vermeye kararlı AK Parti seçmeninin yıllarca Fethullah Gülen’in Türkçe Olimpiyatlarına Ulaştırma Bakanı olarak destek verip açılışlarında konuşmuş Yıldırım’ın bu cemaatle ilişkisi sorulunca “yok” demesi nedeniyle sandığa gitmekten vazgeçeceğine fazla ihtimal vermiyorum. Ya da İmamoğlu’na oy verecek CHP seçmeninin tartışmanın en değerli ilk bölümünü 31 Mart rakamlarıyla doldurup Beylikdüzü’nde söz verdiği sayıda kreşi açamamış olması nedeniyle fikrini değiştireceğine de fazla ihtimal veriyorum."


Yetkin'in "Dağ fare doğurdu; yayın seçim sonucunu etkilemez" başlıklı yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz

Yorumlar (0)