Le Pen'in Lübnan ziyaretinde kriz

Fransa'nın aşırı sağcı Cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen, Lübnan Müftüsü'yle yapacağı görüşmede başını örtmesi istenince müftülüğü terk etti

DÜNYA 21.02.2017, 16:43 21.02.2017, 16:43
Le Pen'in Lübnan ziyaretinde kriz

Fransa'nın aşırı sağcı Cumhurbaşkanı adayı ve Ulusal Cephe Partisi'nin lideri Marine Le Pen, Lübnan temasları kapsamında müftüyle de görüşmeyle görüşecekti. Görüşmede başını örtmesi istenen Le Pen, müftülüğü terk etti.

Birgün’de yer alan habere göre,  Le Pen'in dün başladığı Lübnan temasları kapsamında bu sabah Lübnan Müftüsü Abdullatif Deryan ile görüşmesi planlanıyordu. Le Pen görüşme yerine geldiğinde, müftülük yetkilileri Le Pen ve beraberindeki heyeti ellerinde başörtüsü ile karşıladı. Müftü ile görüşmesinde başörtüsü takmayı reddeden Le Pen, görüşme mekanını terk etti.

Fransa cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aşırı sağın adayı Le Pen, Lübnan temasları kapsamında dün Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Başbakan Saad Hariri ve Dışişleri Bakanı Cibran Basil ile görüşmüştü.

Fransa'nın Beyrut Büyükelçiliği'nden açıklanan rakamlara göre, Fransa'daki son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Lübnan'da yaşayan Fransız vatandaşı 15 bin kayıtlı seçmenin yüzde 64'ü oy kullandı. Bu nedenle Beyrut, Fransa cumhurbaşkanı adaylarının kampanya sürecinde ziyaret ettiği önemli duraklar arasında yer alıyor.

 

Yorumlar (0)