Kuzey Kore'den ABD'ye Nükleer Çıkışı: Noel Hediyenizi Seçin

Kuzey Kore, nükleer müzakerelerle ilgili çarpıcı bir açıklama geldi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Ri Thae Song ABD'nin nasıl bir Noel hediyesi alacağına kendilerinin karar vereceğini söyledi.

DÜNYA 03.12.2019, 13:58
Kuzey Kore'den ABD'ye Nükleer Çıkışı: Noel Hediyenizi Seçin

Kuzey Kore’nin resmi ajansı KCNA’da yayımlanan habere göre, Kuzey Kore’nin ABD işlerinden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Ri Thae Song, Washington yönetimini, gerçek çözümler sunmadan zaman kazanma amacıyla müzakere önerilerini tekrarlamakla suçladı.

Ri, Kuzey Kore’nin önemli bir getirisi olmazsa nükleer diplomasiyi sürdürme niyetinde olmadığını yineleyerek, “ABD tarafından çığırtkanlığı yapılan diyalog, özü itibarıyla Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin diyaloğa bağlı kalmasını tezgahlayan aptalca bir oyundan başka bir şey değil. Bu, ABD’deki seçim ve politik durum lehine kullanılıyor. Artık hangi Noel hediyesini seçeceği tamamen ABD’nin takdirine kalıyor” yorumunu yaptı.

AA’nın aktardığına göre Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ABD’ye nükleer anlaşma konusunda ortaklaşa kabul edilebilecek şartları önermesi için sene sonuna kadar süre tanıdıklarını, ABD’nin yaptırımlar ve baskı konusunda ısrarcı olması halinde “yeni bir yol” arayışına gireceğini açıklamıştı.

ABD ve Kuzey Kore arasındaki nükleer müzakereler, şubattan bu yana aksayarak devam ediyor.

Yorumlar (0)