banner773

Kriz yaratmıştı… Kremlin’deki uzun masanın sırrı çözüldü

Macron'un Rus doktorlar tarafından test edilmesi durumunda güvenlik endişesi olacağı belirtildi. Fransız kaynaklar "Rusların Cumhurbaşkanı Macron'un DNA'sına erişmelerini kabul edemezdik" dediği belirtildi.

DÜNYA 11.02.2022, 13:07 11.02.2022, 13:08
Kriz yaratmıştı… Kremlin’deki uzun masanın sırrı çözüldü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile 4 metrelik uzun bir masada biraraya gelmesinin sırrı ortaya çıktı. Macron’un Rusya’nın PCR testini yaptırmayı kabul etmediği için Putin’in misilleme olarak araya mesafe koyduğu belirtildi.

MASA ÇOK KONUŞULDU

The Guardian’ın aktardığına göre Ukrayna krizine ilişkin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşen ilk büyük Batı ülkesi lideri olan Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un ziyaretine, mesafeli pozlar ve büyük toplantı masası damga vurdu. 4 metrelik masanın iki ucunda oturan iki liderin fotoğrafları basına yansıyınca, Putin’in bir diplomatik mesaj verdiği değerlendirmesi yapıldı.

Macron’un sağlık protokollerine hakim iki kaynak, görüşme öncesinde Fransa Cumhurbaşkanı’na iki seçenek sunulduğunu söyledi. Seçeneklerden biri Rus yetkililerin yapacağı bir PCR testi olup, Putin’e yakın durabilmek, diğeri ise katı sosyal mesafe kurallarına uymaktı.

DNA’YA ERİŞMEYİ KABUL EDEMEZDİK

Reuters’a konuşan kaynak “Bunun el sıkışma olmayacağı ve uzun bir masa anlamına geleceğini çok iyi biliyorduk ancak Cumhurbaşkanı’nın DNA’sına erişmelerini kabul edemezdik” dedi. Macron’un Rus doktorlar tarafından test edilmesi durumunda güvenlik endişesi olacağı belirtildi.

İkinci kaynak da Macron’un testi kabul etmediğini söyledi. Kaynak, Macron’un Fransa’dan ayrılmadan önce PCR testi yaptırdığını ve Rusya’da da kendi doktorunun antikor testi yaptığını söyledi ve ekledi: “Ruslar bize Putin’in katı bir sağlık baloncuğu içinde kalması gerektiğini söyledi.”

Yorumlar (0)