Koronavirüsün yeni türüne 3 ülkede daha rastlandı

İngiltere’de tespit edilen yeni koronavirüs türüne Meksika, Rusya ve Japonya’da da rastlandı.

DÜNYA 11.01.2021, 09:34 11.01.2021, 09:37
Koronavirüsün yeni türüne 3 ülkede daha rastlandı

2020’nin son günlerine doğru İngiltere’de tespit edildiği ve yayıldığı açıklanan koronavirüs (Kovid-19) daha hızlı yayılan yeni türü son olarak Meksika, Rusya ve Japonya’da da tespit edildi.

Bir çok ülkede görülmeye başlanan daha hızlı yayılan Kovid-19 son olarak Meksika’nın kuzeydoğusundaki Tamaulipas eyaletinde, rastlandı.

Tamaulipas Sağlık Sekreteri Gloria Molina Gamboa, yaptığı açıklamada, yurt dışından 29 Aralık 2020’de geldiği tespit edilen bir yolcuda, Kovid-19’un daha hızlı yayılan türünün görüldüğünü belirtti. Gamboa, söz konusu yolcunun 56 yaşında bir erkek olduğunu ve sağlık protokolleri kapsamında gözlem altına alındığını bildirdi.

RUSYA’DA DA RASTLANDI

Rusya’da Kovid-19’un İngiltere’de ortaya çıkan daha hızlı yayılan türüne rastlandığı bildirildi.

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova, Rus devlet televizyon kanalı Rossiya 1’e yaptığı açıklamada, Kovid-19’un yeni bulaşıcı türünün İngiltere’den ülkeye dönen bir vatandaşta bulunduğunu aktardı.

JAPONYA’DA 4 KİŞİDE TESPİT EDİLDİ

Japonya’nun başkenti Tokyo’daki Haneda Havalimanı’nda karantina altına alınan 4 kişide Kovid-19’un yeni bir türü tespit edildi.

Kyodo ajansının haberine göre, 4 yolcunun da Brezilya çıkışlı olduğu öğrenildi.

Yorumlar (0)