Kanada Başbakanı Trudeau'dan Trump'a 'yağmur' göndermesi

Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun konuşması ABD askerleri için düzenlenen anma törenine 'yağmur' sebebiyle katılmayan ABD Başkanı Trump'a gönderme yapar nitelikteydi.

DÜNYA 12.11.2018, 14:18 12.11.2018, 14:18
Kanada Başbakanı Trudeau'dan Trump'a 'yağmur' göndermesi

Beyaz Saray, havanın yağmurlu olmasını nedeniyle ABD Başkanı Donald Trump'ın dün 1. Dünya Savaşı'nda ölen ABD askerler için Fransa'daki ABD mezarlığında düzenlenen törene katılmadığını duyurdu.

Açıklamanın ardından Trump, özellikle sosyal medyada tepki topladı. 

Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun Kanadalı askerler için düzenlenen törende yaptğı konuşmada Trump'a gönderme yaptığı yorumlarına yol açtı. 

Justin Trudeau gives Donald Trump a masterclass in how a world leader honours war heroes in the pouring rain #ArmisticeDay100 https://t.co/dJ9YHGJZNK pic.twitter.com/ucdwKRAl0Z

— Mirror Politics (@MirrorPolitics) 12 Kasım 2018

 

Trudeau yağmur yağarken şemsiye kullanmadan yaptığı konumasında "Burada yağmurda otururken ıslanan kıyafetlerimiz ve saçlarımız nedeniyle ne kadar rahatsız hissettiğimizi düşünün. Ama unutmayın ki o gün  yağan şey yağmur değil kurşunlardı" dedi. 

 

​Beyaz Saray Sözcüsü Sanders ise Trump'ın törene katılmama nedenini değerlendirmişti. Sanders, yağmur yağdığı için görüş mesafesinin çok düşük olduğunu, bu nedenle karayolunun trafiğe kapatılması gerektiğini belirtmiş ve "Trump, şehri ve insanları mağdur etmemek için törene katılmak istemedi" demişti. 

Yorumlar (0)