İtalya'da iki kişinin koronavirüs nedeniyle ölmesinin ardından 11 kasabaya giriş-çıkış yasağı

Koronavirüs taşıyan 2 kişinin hayatını kaybettiği ve 130'dan fazla kişide virüs tespit edilen İtalya'da olağanüstü önlemler alınıyor. Ülkenin kuzeyinde virüse rastlanan kasabalara giriş-çıkışlar yasaklandı, Venedik Karnavalı kutlamaları durduruldu, okullar tatil edildi, lig maçları ertelendi.

DÜNYA 23.02.2020, 21:44
İtalya'da iki kişinin koronavirüs nedeniyle ölmesinin ardından 11 kasabaya giriş-çıkış yasağı

İtalya'nın kuzeyindeki Lombardia ve Veneto bölgelerinde koronavirüs taşıyan 78 ve 77 yaşlarında iki kişi hayatını kaybetti. Bugün öğle saatleri itibariyle ülkede çoğunluğu Lombardia ve Veneto bölgelerinde olmak üzere en az 130 koronavirüs vakası tespit edildi.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Lombardia ve Veneto'da toplamda yaklaşık 50 bin kişinin yaşadığı 11 kasabaya giriş-çıkış yasağı getirildi. Bu yerleşim yerlerinde yaşayanlardan evlerinden çıkmamaları da istendi.

Bakanlar Kurulu'nun dün gece aldığı kararla, giriş-çıkış yasağının uygulanması için polis güçleri yeterli olmazsa ordudan da destek istenecek.

Maçlar ertelendi, okullar tatil edildi
Virüsün görüldüğü bölgelerde bu hafta sonu yapılması planlanan 4 Serie A maçı da dahil olmak üzere spor müsabakaları ertelendi, kamuya açık iş yerleri kapatıldı.

Yorumlar (0)