banner773

İsrail'den Suriye'ye tehdit: 'Hava savunma sistemlerinizi imha ederiz'

Lieberman, “Biz Suriye iç savaşına Esad’ın karşısında ya da yanında hiçbir şekilde dahil olmak istemiyoruz ve Ruslarla çatışmakta bir çıkarımız yok” dedi.

DÜNYA 19.03.2017, 20:39 19.03.2017, 20:39
İsrail'den Suriye'ye tehdit: 'Hava savunma sistemlerinizi imha ederiz'

İsrail’in Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, İsrail işgal güçlerine ait savaş uçaklarının Suriye’de S-200 füzeleriyle hedef alınmasına ilişkin konuştu.

 

ynetnews.com’un haberine göre, Lieberman, “Biz Suriye iç savaşına Esad’ın karşısında ya da yanında hiçbir şekilde dahil olmak istemiyoruz ve Ruslarla çatışmakta bir çıkarımız yok” dedi.

 

Suriye’yi tehdit eden Lieberman şöyle konuştu:

Bir dahaki sefere, Suriye hava savunma sistemlerini bizim uçaklarımıza karşı kullanırsa onları yok edeceğiz. Hiç tereddüt etmeyiz, İsrail’in güvenliği her şeyin üstünde, herhangi bir uzlaşma olmayacak.

 

“Bizim için asıl problem Lübnan’a giden gelişmiş silahlar”

Lieberman ayrıca, “Bizim için asıl problem, Suriye’den Lübnan’a gelişmiş silahların transfer edilmesi. Biz her seferinde, oyunun kurallarını değiştiren silahların gizlice sokulduğunu tespit ettiğimizde, bunu engellemeye çalışıyoruz. Bu konuda herhangi bir uzlaşma olmayacak” ifadelerini kullandı.

İsrail işgal güçlerine bağlı savaş uçakları, 17 Mart’ta Suriye’de Palmira yakınlarındaki askeri hedeflere hava saldırısı düzenlemişti. Suriye ordusu, İsrail’in saldırılarına uçaksavar füzeleriyle yanıt verildiğini ve bir İsrail jetinin de düşürüldüğünü duyurmuştu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise, İsrail savaş uçaklarının Suriye’de Hizbullah’a ait hedeflere hava saldırısı düzenlediğini açıklamıştı.(Sendika.org)

Yorumlar (0)