İranlı fenomen dans videoları yüzünden gözaltına alındı

İran'da dans ettiği videoları Instagram'da paylaşan bir sosyal medya fenomeni gözaltına alındı. 'Ahlak dışı' içerik paylaşmakla suçlanan Maedeh Hojabri'ye sosyal medyadan büyük destek geldi.

DÜNYA 09.07.2018, 12:37 09.07.2018, 12:37
İranlı fenomen dans videoları yüzünden gözaltına alındı

Geçtiğimiz günlerde Instagram’ın yasaklanacağı haberleriyle gündeme gelen İran’da, bir sosyal medya fenomeni gözaltına alındı. 18 yaşındaki Maedeh Hojabri, dans ettiği videolarla ‘ahlak dışı’ içerikleri sosyal medyaya yüklemekle suçlanıyor.

Sosyal medya hesabı kapatılan ve bir daha dans ettiği videoları yayınlamayacağı yönünde bir görüntüsü paylaşılan genç kız, soruşturmanın sürdüğü belirtilerek serbest bırakıldı.

Söz konusu açıklamayı baskı altında yapıp yapmadığı tartışılan genç kıza sosyal medyadan büyük destek geldi. Yüzlerce kullanıcı, Hojabri’ye destek olmak için dans ettikleri videoları paylaştı.

Instagram hesabı kapatılmadan önce 300 civarında video yükleyen Hojabri’nin bu görüntülerde gerek yerel gerekse Batılı tarzda dans ettiği ve bazı çekimlerde İran’da zorunlu olan başörtüsünü takmadığı dikkat çekiyor.

Yorumlar (0)