İran: Nükleer silah üretmek istemiyoruz, ancak üretsek ABD bu konuda hiçbir şey yapamazdı

Trump'ın 'rejim değişikliği' istemiyoruz sözleri yalan

DÜNYA 13.06.2019, 15:36
İran: Nükleer silah üretmek istemiyoruz, ancak üretsek ABD bu konuda hiçbir şey yapamazdı

İran'ın dini lideri Ali Hamaney, Tahran'ın nükleer silah üretmek istemediğini, ancak üretmeye karar verirse ABD'nin bu konuda "yapabileceği hiç bir şey olmadığını" söyledi.

ABD'nin "gereğinden çok daha fazla" nükleer füzeye sahip olduğunu ifade eden Hamaney, "ABD'nin hangi ülkenin nükleer silahı olup, olmaması gerektiğine dair açıklama yapmaya hiç hakkı yok. Çünkü ABD'nin cephaneliğinde binlerce nükleer silah var" diye konuştu.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile Tahran'da bir araya gelen Hamaney, ABD ile İran arasındaki gerilime dair açıklamalarda bulundu. 

Hamaney, ABD Başkanı Donald Trump'ın "İran'da rejim değişimi hedeflemiyoruz" sözlerini hatırlattıktan sonra, "Bizim ABD ile problemimiz rejim değişikliği değil. Çünkü bunu deneseler bile başaramazlar. Tıpkı son 40 yıldır İran'ın yok etmeye çalışıp başarısız olan diğer ABD başkanları gibi. Trump'ın 'rejim değişikliği istemiyoruz' sözleri yalan. Yapabilse yapmak isterdi, ancak bunu yapacak kapasitesi yok" ifadelerini kullandı.

İran'ın dini lideri, Abe'nin 'ABD'nin İran'ın nükleer silah üretmesini durdurmak istediğiyle" ilgili açıklamalarının ardından, "Biz nükleer silahlara karşıyız ve üretilmesini yasaklayan fetvalar verdik. Ama emin olun ki üretmek istesek bu konuda ABD'nin yapabileceği hiçbir şey olmazdı.ABD'nin yasağı bir engel olmaz" diye konuştu.

Yorumlar (0)