Greta Thunberg Hakkındaki Cinsel Espri, Hoş Karşılanmadı

Britanya'da yeni yıla girilirken televizyondaki bir komedi programında geçen yıla damga vuran 16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg hakkında cinsellik göndermeli espri yapılması, tartışma yarattı.

DÜNYA 02.01.2020, 15:50
Greta Thunberg Hakkındaki Cinsel Espri, Hoş Karşılanmadı

İklim değişikliğiyle mücadele için küresel okul grevleri örgütlenmesine öncülük eden, BM Genel Kurulu kapsamında yaptığı dünya çapında konuşmayla yankı yaratan ve Time dergisi tarafından 'yılın kişisi' seçilen İsveçli aktivist Greta Thunberg hakkındaki dokunulmazlık zırhı, bir İngiliz komedi programında delindi. 

'Şarap için kendini parmaklattırması gerekirken'

İngiliz kanalı Channel 4'un 'The Last Leg' isimli programında engelli kadın komedyen Rosie Jones, genç aktivist hakkında ne düşündüğü sorulduğunda, "Bence Greta harikulade ve müthiş bir şey yapıyor" diyerek ekledi:

"Ama bunu şimdi yapmasın. Biraz yaşaması lazım, daha 16 yaşında. Lambrini (ergenlerin tercih ettiği bir ucuz şarap) içmek ve parmaklanmak."

Espri stüdyodaki davetliler tarafından kahkahalarla karşılanırken, izleyicilerden bazıları Twitter'dan tepki gösterdi.

BBC'ye katkıda bulunan aktivist Mandy Rose Jones "Böyle esprilerin yayımlanmasına izin verirsek değişim yaratan gençlere nasıl örnek olacağız" diye çattı.

Dylan isimli kullanıcı hakkında cinsel espri yapılan Greta Thunberg'in 16 yaşında olduğu ve reşit olmadığını hatırlattı. 

Nikki isimli kullanıcı insanların buna nasıl gülebildiğini sorgularken "O Greta Thunberg dünyayı kurtarmayı bir kenara bırakmalıymış, 16 yaşındakilerin yapması gereken sadece iki şey varmış, Lambrini içmek ve parmaklanmak" tepkisini verdi.

Skylar isimli kullanıcı, Channel 4'a "Cidden mi" diye sordu, Just insults daily isimli kullanıcı, espriyi 'iğrenç' diye nitelerken Channel 4'a "Böyle bir davranışa izin verdiğiniz için kendinizden utanmalısınız" diye çıkıştı.

Birçok kullanıcı da İngilizlerin acımasız esprilerle bezeli mizah geleneğini hatırlatma gereği duydu.

Meat Loaf'a göre Greta'nın beyni yıkanmış

Bu arada ABD'de de kendisini 'seks tanrısı' ilan etmişliği bulunan ünlü şarkıcı Meat Loaf, Greta Thunberg'e laf atmaktan kendini alamadı.

Kiloları, diyetleri ve ameliyatlarıyla da tanınan ve Başkan Donald Trump'ın seçilmesi öncesi yönettiği 'The Apprentice' şovuna katılan Meat Loaf, 16 yaşındaki İsveçli aktivist için üzüldüğünü söylerken bunu şöyle gerekçelendirdi:

"İklim değişikliği olduğu konusunda onun beyni yıkanmış, halbuki yok. O yanlış bir şey yapmadı, ama söylediğinin doğru olduğunu düşünmeye zorlandı." 

Yorumlar (0)