George Floyd’un ölümüne yol açan polislerden biri daha serbest bırakıldı

ABD'de George Floyd'un ölümüne yol açan eski polislerden J. Alexander Kueng kefaletle serbest bırakıldı.

DÜNYA 20.06.2020, 14:13
George Floyd’un ölümüne yol açan polislerden biri daha serbest bırakıldı

ABD'de George Floyd'un ölümüne yol açan eski polislerden J. Alexander Kueng kefaletle serbest bırakıldı. Kueng, Floyd davasında serbest bırakılan ikinci polis oldu.

Gözaltı işlemi sırasında George Floyd’un boğularak ölmesine yol açan dört eski polisten ikincisi de kefaletle serbest bırakıldı.

J. Alexander Kueng, 750 bin dolar tutarındaki kefaletinin ödenmesinin ardından dün Hennepin Bölge Cezaevi’nden şartlı tahliyeyle çıktı.

Daha önce de George Floyd'un ölümüne neden olan dört polisten Thomas Lane, 750 bin dolarlık kefaletle serbest bırakılmıştı.

25 Mayıs'ta Minneapolis şehrindeki gözaltı işlemi sırasında Floyd’un boğazına dakikalarca bastırarak ölümüne sebep olan Derek Chauvin hakkında ikinci dereceden cinayet suçuyla dava açılırken, olaya karışan diğer üç polis Tou Thao, Thomas Lane ve Alexander Kueng de suça yardım ve yataklık etmekten dava açılmıştı.

Her dört polis, cinayetten sonra Minneapolis polis departmanından kovulmuştu. 1.25 milyon dolarlık kefaletin belirlendiği Chauvin ile kefalet bedeli 750 bin dolar olan Thao hâlâ Hennepin Böge Cezaevi’nde tutuluyor.

Yorumlar (0)