Fransa: Suriye'deki güçlerimizin güvenliğini sağlamak için bazı tedbirler alacağız

Türkiye'nin Kuzey Suriye'ye düzenlediği Barış Pınarı operasyonunun 6. gününde, Fransa'dan önlem alacağız açıklaması geldi.

DÜNYA 14.10.2019, 02:31 14.10.2019, 03:10
Fransa: Suriye'deki güçlerimizin güvenliğini sağlamak için bazı tedbirler alacağız

Reuters'ın haberine göre Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik Barış Pınarı Harekatı hakkında olası seçenekleri tartışmak üzere güvenlik kabinesini acil topladı.

Toplantı sonrası Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Paris'in Suriye'nin kuzeyindeki askeri ve sivil personelinin güvenliğini sağlamak için 'önümüzdeki saatlerde' bir dizi tedbir alacağı kaydedildi.

Açıklamada, Türkiye'nin harekatının 'en güçlü şekilde' kınandığı belirtildi.

Reuters'ın aktardığına göre Cumhurbaşkanı Macron, acil toplantı sırasında operasyonun 'bölgede dramatik insani sonuçlara yol açma, IŞİD bölgede yeniden canlanması ve kuzeydoğu Suriye'nin kalıcı bir şekilde istikrarsızlaştırılması' riskini taşıdığını söyledi. 

Geçtiğimiz günlerde Fransa Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan ortak açıklamada, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'ye tüm silah ihracatının askıya alındığı duyurulmuştu.

Yorumlar (0)