istanbul escort

kaçak bahis

buy Instagram followers

Feribotlar bozuldu, Semadirek Adası'nda binin üzerinde turist mahsur kaldı

Yunan basınındaki haberlerde feribot seferlerinin yapılamaması nedeniyle adada yiyecek ve konaklama sıkıntısının baş gösterdiği belirtildi

Feribotlar bozuldu, Semadirek Adası'nda binin üzerinde turist mahsur kaldı

Yunanistan'ın Semadirek Adası'nda (Samothraki), ana kara ile feribot bağlantısında yaşanan sorunlar nedeniyle aralarında Türk turistlerin de bulunduğu binden fazla kişi adada mahsur kaldı.

DedaÄŸaç ile Semadirek arasında sefer yapan gemilerde art arda meydana gelen arızalar yüzünden 6 AÄŸustos'tan bu yana adaya feribot seferleri gerçekleÅŸtirilemiyor. 

Semadirek'te tatil süreleri sona eren binin üzerinde kişi ise evlerine dönmek için limanda bekleyişlerini sürdürüyor. Dedeağaç Limanı'nda da günler öncesinden adadaki otellerde yelerini ayırtan ve gemi biletlerini alan çok sayıda turist, kendilerini adaya götürecek gemiyi bekliyor.

Semadirek Belediye Başkanı Thanasis Viças, adada yaklaşık bin kişinin mahsur kaldığını belirterek, Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Başkanlığının desteğiyle ihtiyacı olan ziyaretçilere ücretsiz yiyecek ve konaklama imkanı sağlandığını aktardı.

Yiyecek ve konaklama sıkıntısı yaşanıyor

Yunan basınındaki haberlerde ise feribot seferlerinin yapılamaması nedeniyle adada yiyecek ve konaklama sıkıntısının baş gösterdiği, olayın bölge turizminde büyük ölçüde olumsuz etki bıraktığı kaydedildi.

Semadirek ve Dedeağaç limanlarında toplanan yolcularla görevliler arasında zaman zaman gergin anlar yaşandığı ifade edilen haberlerde, Semadirek'teki sorunun çözümü için Yunanistan Denizcilik Bakanlığının çabalarının sürdüğü, bu amaçla arızalı gemiler tamir edilinceye kadar Ege adalarında sefer yapan başka bir geminin Dedağaç'a gönderildiği bildirildi.

İki gemi tahsis edilmişti

Yazın, DedaÄŸaç ile Semadirek arasında sefer yapan feribotun 6 AÄŸustos'ta makinelerinde arıza meydana gelmesinin ardından bu güzergah için baÅŸka bölgelerden iki gemi tahsis edilmiÅŸti. 

DedeaÄŸaç Limanı'na gelen iki geminin de ilk seferinde arıza yapması üzerine daha büyük bir gemi görevlendirilmiÅŸti. 

Ancak bu gemi de DedeaÄŸaç'tan aldığı yaklaşık 560 yolcu ve 227 araçla gittiÄŸi Semadirek Adası'nda, liman tesislerinin yetersiz olması nedeniyle limana yanaÅŸamadan tekrar DedaÄŸaç'a geri dönmüştü.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

istanbul escort