banner773

Eurovision seyircili olarak yapılacak

Mayıs ayında Rotterdam'da düzenlenecek olan 65. Eurovision Şarkı Yarışması’nın seyircili olarak gerçekleştirileceği duyuruldu. Seyircilerden negatif test sonucu istenecek. Yarışma esnasında, seyircili kitlesel etkinliklerde Covid-19’un bulaşıp bulaşmayacağı test edilecek.

DÜNYA 01.04.2021, 18:04 01.04.2021, 18:00
Eurovision seyircili olarak yapılacak

Mayıs ayında Hollanda'nın Rotterdam kentinde düzenlenecek olan 65. Eurovision Şarkı Yarışması’nın seyircili olarak yapılacak.

Ülkede istifa eden hükümetin Eğitim ve Medya Bakanı Arie Slob, Hollanda medyasına, Eurovision Şarkı Yarışması prova ve final bölümlerinin yaklaşık 3 bin 500 civarında seyircinin katılımıyla yapılacağını söyledi. Yarışmanın düzenleyicileri de bu bilgiyi doğruladı.

Eurovision Şarkı Yarışması düzenleme komitesinin verdiği bilgiye göre 6 prova, 2 yarı final ve final yarışması olmak üzere 9 gösterinin tamamına da yaklaşık 3 bin 500 seyirci alınacak. Bu, normal koşullarda salona alınacak seyirci kapasitesinin yarısını oluşturuyor.

TESTİ NEGATİF OLANLAR İZLEYEBİLECEK

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, izleyiciler, negatif koronavirüs testi sonucunu göstermeleri koşuluyla salona alınacak. Seyircili Eurovision Şarkı Yarışması ve bilet satışı konusundaki ayrıntılar önümüzdeki günlerde netleştirilecek.

Seyircili yatışma aslında koronavirüs salgını ile ilgili araştırmanın bir parçası. Hollanda hükümeti, salgın döneminde kitlesel etkinliklerin güvenli biçimde nasıl gerçekleştirileceğini araştırıyor.

Geçtiğimiz haftalarda da Hollanda-Letonya maçının yanı sıra konser ve tiyatro gösterileri de sınırlı sayıda seyircinin alınmasıyla düzenlenmişti.

Organizasyon komitesi, salgın nedeniyle yarışmanın aksamadan devam edebilmesi için, 39 ülkenin temsilcilerini kapsamlı koronavirüs önlemleri ve sıkı bir test programıyla Hollanda'ya getirmek istiyor.

Hollanda, 2019 yılında yapılan 64. Eurovision Şarkı Yarışması'nda, Duncan Laurence'in söylediği "Arcade" adlı şarkıyla birinciliği kazanarak, 65. yarışmayı düzenleme hakkını elde etmişti.

Yorumlar (0)