banner773

Elon Musk, Mars'ı neden kolonileştirmek istediğini açıkladı

Tesla ve SpaceX kurucusu Elon Musk, katıldığı bir podcast yayınında Mars'ı neden kolonileştirmek istediğini açıkladı.

DÜNYA 05.08.2022, 15:04
Elon Musk, Mars'ı neden kolonileştirmek istediğini açıkladı

Elon Musk, Full Send Podcast isimli bir podcast yayınına konuştu. Üç saatlik yayında hakkında merak edilen sorulara yanıt veren Musk, Mars'ı kolonileştirmenin medeniyetin asla yok olmamasını sağlamak için faydalı olacağını söyledi.


"Mars'ı neden kolonileştirmek istiyorsun?" sorusuna cevap veren Musk, doğal bir afet ya da 'bundan daha mümkün' olan 3. Dünya Savaşı'nın gerçekleşmesi durumunda insanların kaçmak için ikinci bir gezegene ihtiyaç duyacağını belirtti.


Musk, "Bence iki sebep var. Birincisi savunma amaçlı bir neden. Dünya'ya dinazorları yok eden meteorlar ya da süper volkanlara benzer kötü bir şey olması gibi. 3. Dünya Savaşı da olabilir, ki bu bugünlerde daha olası. Birbirimize öldüresiye nükleer fırlatmamız gibi bir şey. Medeniyetin yok olmaması için ikinci bir gezegenimiz olsa iyi olurdu" dedi.


Medeniyetin karşısındaki en büyük tehdidin insanların çocuk yapmaması olduğu görüşünü yineleyen Musk, medeniyetin 'yetişkin bezi giyerek sızlanıp durmasındansa, bir patlamayla sona ermesini tercih edeceğini' belirterek bu patlamanın 3. Dünya Savaşı olacağını kaydetti.

Yorumlar (0)