Donald Trump:ABD, Meghan Markle ve Prens Harry'nin güvenliği için ödeme yapmayacak!

Başkan Donald Trump, ABD'nin artık ülkede ikamet ettikleri için Meghan Markle ve Prens Harry'nin güvenlik koruması için para ödemeyeceğini söyledi.

DÜNYA 31.03.2020, 01:21
Donald Trump:ABD, Meghan Markle ve Prens Harry'nin güvenliği için ödeme yapmayacak!

GAZETEKRİTİK -Edinilen bilgiye göre yerel kaynaklar, Sussex Dükü ve Düşesi'nin son zamanlarda ABD'ye uçtuğunu ve Meghan’ın doğduğu ve büyüdüğü Los Angeles bölgesinde "büyük" bir eve yerleştiklerini doğruladı. Çift,birkaç ayını Kanada'da yaşamak için harcadıve bu sırada monarşiyi "kıdemli kraliyet ailesi" olarak terk etme planlarını açıkladılar.

Trump pazar günü attığı tweette “Kraliçe ve İngiltere'nin büyük bir arkadaşı ve hayranıyım. Krallığı terk eden Harry ve Meghan'ın Kanada'da kalıcı olarak ikamet edecekleri bildirildi. Şimdi Kanada'yı ABD için terk ettiler, ancak ABD güvenlik koruması için ödeme yapmayacak. Onlar ödemeli.” dedi. Çiftin sözcüsü ise Trump’ın bu tweetine “Sussex Dükü ve Düşesi ABD hükümetinden güvenlik kaynakları istemek gibi bir planları yok. Özel olarak finanse edilen güvenlik düzenlemeleri yapılmıştır.” diyerek karşılık verdi.

Kanada'daki zamanlarında Sussex Dükü ve Düşesi, İngiltere Büyükşehir Polisinin talebi üzerine Kanada Kraliyet Atlı Polisinin koruması altındaydı. Kraliyet çıkış planlarını açıkladıktan bir ay sonra şubat ayında, Kanada Kamu Güvenliği Bakanı Ofisi "Koruma yardımı , statüdeki değişikliklere uygun olarak önümüzdeki haftalarda sona erecek" demişti.

İngiltere'nin Daily Mail gazetesi cumartesi günü yaptığı haberde, ABD ve Birleşik Krallık'ın diplomatları ve kraliyetleri koruyan korumalar söz konusu olduğunda uzun zamandır devam eden karşılıklı bir anlaşmaya sahip olduklarını söyledi. Ancak Harry artık uluslararası korunan bir insan olarak görülmeyecek.

Image URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/ad/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1Click-Through URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/jump/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1
Yorumlar (0)