Corona virüsü Wuhan'da ki virüs laboratuvardan mı yayıldı?

Corona virüsü 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren dünya gündeminde yer alıyor. İlk ölümcül vakanın yaşandığı 2020 Ocak ayında, virüsün başka ülkelere yayıldığı da açıklandı. Çin, yaklaşık 20 milyon insanı karantinaya alırken, aralarında Türkiye, ABD ve Avustralya'nın da olduğu bazı ülkeler, Çin'den gelen yolculara yüksek ateş taraması yapmaya başladı. Çin medyasında yer alan haberlere göre, Çin'deki merkezi hükümet yetkilileri vatandaşların, Wuhan corona virüsü ile ilgili olabilecek sağlık sorunlarını saklamamalarını söyledi.

DÜNYA 24.01.2020, 12:55 24.01.2020, 13:13
Corona virüsü Wuhan'da ki virüs laboratuvardan mı yayıldı?


Corona virüsü, ya da halk arasında bilinen adı ile Çin virüsü bölgede hızla yayılırken, akıllara durgunluk veren bir gerçek de ortaya çıktı.

WUHAN'DA 2017 YILINDA VİRÜS LABORATUVARI KURULMUŞ! 

Corona virüsünün ilk ortaya çıktığı yer olan Çin'in Wuhan kentinde 2017 yılında bir virüs laboratuvarı kurulduğu ortaya çıktı. Laboratuvarın kurulmasına karşı çıkan bilim adamları, 3 yıl önce tehlikeye dikkat çekerek, "incelenen virüslerin laboratuvardan dışarı sızması ve kontrolden çıkması" ihtimali hakkında açıklamalar yapmıştı. Ancak Çinli mikrobiyologlar, dünyanın en büyük biyolojik tehditleriyle boğuşmak için yetkilendirilmiş bir 'elit kadro' olduklarını söyleyerek uyarılara kulak asmadığı iddia edildi.

YETKİLİLER GÖZARDI ETMİŞ!

Wuhan'daki yetkililerin keşfinden sonraki ilk haftalarda, dünya ve Çin'deki yetkililerin virüsü küçümsediğine dair çok sayıda iddia var. Güney Guangdong eyaletinde 2003 yılında ortaya çıkan SARS salgını sırasında, Guangdong'da ve Çin'in diğer bölgelerindeki yerel yetkililer bu virüsün kapsamını ve tehlikesini göz ardı etmekle suçlanmıştı.

      

  • Virüs: Çin'de en az 25 kişi öldü ve Wuhan koronavirüsü Asya'ya ve dünyaya yayılmaya devam ederken 600'den fazla kişi enfeksiyon kaptı
  • Wuhan ve Huanggang karantina altında: Salgının başladığı 11 milyon kişinin yaşadığı Wuhan, yayılmayı kontrol altına almak için kısmi karantina altında. Yaklaşık 80 kilometre doğusunda yere alan komşu şehir Huanggang da kısıtlamalar ile karşı karşıya
  •  Pekin Yeni Yıl kutlamalarını iptal etti: Çin başkentindeki yetkililer, virüsün yayılmasını engellemek için tüm büyük ölçekli Yeni Yıl kutlamalarını iptal
  • Dünya genelinde önlemler: ABD, İngiltere, Türkiye ve Avustralya dahil birçok ülke havalimanlarında sağlık taramasına başladı.

Yorumlar (0)