Corona Virüsü Avrupa'da: Fransa'da en az üç kişiye bulaştığı belirlendi

Çin'de kontrol altına alınamayan bir salgına yol açan koronavirüsü ilk kez Avrupa'da görüldü. Fransa Sağlık Bakanlığı, insandan insana bulaşan ölümcül virüsün en az üç kişiye bulaştığını doğruladı.

DÜNYA 25.01.2020, 09:15
Corona Virüsü Avrupa'da: Fransa'da en az üç kişiye bulaştığı belirlendi

Fransa Sağlık Bakanı Agnès Buzyn, koronavirüsün bulaştığı üç kişinin Paris ve Bordeaux kentlerinde bulunduğunu duyurdu. 

'Yeni vakalar muhtemel'
Sağlık Bakanı Buzyn, başka vakalar belirlenmesinin muhtemel olduğunu söyledi. 

Öncesinde ABD'den de ikinci koronavirüs vakasının saptandığı haberi gelmişti.  

'Fransa'ya döndüğünden beri yaklaşık 10 kişiyle temasta bulundu'
Fransa'da ilk vakanın Bordeaux'da görüldüğünü söyleyen Sağlık Bakanı Buzyn, 48 yaşındaki bu hastanın Çin'den döndüğünü ve corona virüsün çıkış yeri olan Vuhan kentinden geçtiğini belirtti. 

Buzyn, 23 Ocak'ta semptomlarla ilgili doktorlara danışan ve hastaneye kaldırılıp tecrit odasında tedaviye alınan hastanın Fransa'ya döndüğünden beri yaklaşık 10 kişiyle temasta bulunduğunu aktardı.

İkinci vakanın Paris'teki Bichat Hastanesi'nde tecrit odasında tedaviye alındığı öğrenildi. Ardından bu hastanın bir akrabasının da virüs bulaşmasından ötürü tedaviye alındığı açıklandı. 

ABD, Güney Kore, Japonya, Vietnam, Singapur, Tayland'ın ardından Avrupa'ya sıçradı
2019-nCoV ya da Novel Coronavirus yani yeni koronavirüs adı konulan yeni zatürre virüsü, ilkin aralık ayı sonunda bulgulandı ve hem Çin Sağlık Bakanlığı hem de Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yeni bir tür olarak teyit edildi. 

Şimdiye dek Çin'de onlarca can alan ve 890'dan fazla kişiye bulaşan koronavirüs, ardından ABD, Güney Kore, Japonya, Vietnam, Singapur, Tayland'a sıçradı.

Çin'de 44 milyon kişiye 'karantina'
Buna rağmen dün DSÖ'den küresel acil durum ilan etmek için erken olduğu açıklaması geldi. 

Salgını kontrol altına alamayan Çinli yetkililer ise Çin yeni yıl tatiline rağmen ülkenin orta bölgesinde 44 milyon kişiyi kapsayacak şekilde sokağa çıkma ve seyahat yasakları getirdi. 

Yorumlar (0)