Bu Kez de Çin’i Tehdit Etti: “Anlaşmazsak Tarifeler Artar”

ABD Başkanı Donald Trump yakın zamanda Çin ile gerçekleşmesi beklenen ticaret anlaşmasında sonuca ulaşılamaması durumunda tarifelerin önemli ölçüde artırılacağını belirtti.

DÜNYA 13.11.2019, 09:30 13.11.2019, 09:34
Bu Kez de Çin’i Tehdit Etti: “Anlaşmazsak Tarifeler Artar”

ABD Başkanı Donald Trump, Çin ile bir anlaşmaya varılamaması durumunda, tarifelerin önemli ölçüde yükseltileceğini söyledi.

ABD Başkanı Trump, Salı günü Economic Club of New York’ta yaptığı konuşmasında, “Eğer anlaşma yapmayacaksak, tarifeleri önemli ölçüde artıracağız. Tarifeler çok  büyük ölçüde artacak ve bu durum bize yanlış davranan diğer ülkeler için de geçerli olacak.” dedi.

Trump, "Ticaret anlaşmasını yalnızca Amerikan işçileri ve ürünleri için yararlı ve iyise imzalarım" diyerek, “Çin bizimle anlaşma yapmak için ölüyor. Birinci aşama ticaret anlaşmasına çok yakınız, çok yakında gerçekleşebilir” dedi.

ABD Başkanı Trump ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, ticaret anlaşmasının birinci aşamasını, bu ay Şili’de gerçekleşmesi planlanan APEC Zirvesi’nde imzalamyı planlamışlardı, fakat zirve Şili'deki toplumsal olaylardan dolayı iptal edilmişti. 

Yorumlar (0)