banner773

Brunson Beyaz Saray'da... Trump'tan bir mesaj daha

Türkiye'de serbest kaldıktan sonra ülkesine dönen ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson, Beyaz Saray'da Trump'la görüştü. Buradaki görüşmede Başkan Trump, rahip Brunson’a, "Sormam gerek, Türkiye’ye bir daha gitmek ister misiniz?" diye sordu. Brunson, bu soruya "Türkiye’yi çok seviyorum, Türk halkını çok seviyorum" karşılığını verdi. Trump da "Türkler harika insanlar" dedi.

DÜNYA 13.10.2018, 21:24 13.10.2018, 21:24
Brunson Beyaz Saray'da... Trump'tan bir mesaj daha

İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilip, ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağı kaldırılan ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson, serbest bırakıldıktan sonra ülkesine döndü. Brunson'u ABD'ye getiren askeri uçak Marryland eyaletindeki Andrews Hava Üssü'ne indi. 

Brunson'ı havalimanında yetkililer karşıladı. Brunson daha sonra Başkan Trump ile görüşmek üzere Beyaz Saray'a geçti.

Buradaki görüşmede Başkan Trump, rahip Brunson’a, "Sormam gerek, Türkiye’ye bir daha gitmek ister misiniz?" diye sordu. Brunson, bu soruya "Türkiye’yi çok seviyorum, Türk halkını çok seviyorum" karşılığını verdi. Trump da "Türkler harika insanlar." dedi. 

Brunson, Trump’a "Bizim için çok mücadele ettiniz" dedi, elini Trump’ın omuzuna koyarak dua etti. Brunson’ın oğlu ve kızı, Trump ve Pence’e teşekkür etti.

"TÜRKİYE'YLE SIKINTILI İLİŞKİ VARDI, ESKİYE DÖNECEĞİZ"

Trump burada yaptığı açıklamada, Brunson'ın serbest kaldığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tekrar teşekkür etti ve "Türkiye ile sıkıntılı ilişki vardı, eskiye döneceğiz." derken, "Bu arada Türkiye ile herhangi bir anlaşma olmadı" ifadesini kullandı.

 

Yorumlar (0)