Brezilya eski lideri Lula: Zelenskiy, Rusya'yla savaş istiyordu, Batı tarafından teşvik edildi

Eski Brezilya Devlet Başkanı Lula, Ukrayna lideri Zelenskiy'in Rusya ile savaş istediğini söyleyerek, "Aksini düşünseydi Kremlin ile askeri harekat başlatmadan çok önce müzakere ederdi" dedi.

DÜNYA 05.05.2022, 11:13
Brezilya eski lideri Lula: Zelenskiy, Rusya'yla savaş istiyordu, Batı tarafından teşvik edildi

Eski Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Rusya'nın Ukrayna'daki askeri harekatına dair değerlendirmede bulundu.
Time dergisine mülakat veren Lula, devam eden Ukrayna krizi de dahil olmak üzere hem ülkesinin hem de dünyanın gündemini geniş bir yelpazede ele aldı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in savaş istediğine işaret eden Lula, "Savaş istemeseydi, biraz daha müzakere ederdi. Mesele bu" ifadelerini kullandı.


"Bazen oturup Ukrayna Devlet Başkanı'nı, televizyonda konuşurken, alkışlanırken, tüm (Avrupalı) parlamenterler tarafından ayakta alkışlanırken izliyorum da" diyen Lula, şöyle devam etti: "Bu adam, savaştan en az (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin kadar sorumlu. Çünkü savaşın tek bir suçlusu olmaz. Ukrayna lideri, 'Hadi, bir süreliğine NATO meselesi hakkında konuşmayı bırakalım, AB'ye katılma hakkında konuşalım. Önce oturup biraz daha tartışalım' diyebilirdi."


Zelenskiy'in 24 Şubat'ta Rusya'nın askeri harekatının başlamasından önce müzakereler devam etmesi gerekip gerekmediği yönündeki soruyu yanıtlayan eski Brezilya lideri, Zelenskiy'in tutumunu 'biraz tuhaf' karşıladığını belirtti.


'Zelenskiy'in olması gereken yer müzakere masası'
Lula, "Gösterinin bir parçası gibi görünüyor. Sabah, öğle ve akşam televizyonda. İngiltere parlamentosunda, Alman parlamentosunda, Fransız parlamentosunda, İtalyan parlamentosunda, sanki siyasi bir kampanya yürütüyormuş gibi. Zelenskiy'in olması gereken yer müzakere masası" dedi.(Sputnik)

Yorumlar (0)