Böyle vicdansızlık olmaz! 3 yaşındaki çocuğa asitli saldırı

İngiltere'de üç yaşındaki bir çocuk asit saldırısına uğradı. Annesi mağazada alışveriş yaparken bebek arabasında saldırıya uğrayan çocuğun yüzünde ve kollarında ağır yanıklar oluştu. Olayla ilgili dört kişi gözaltına alınırken saldırının nedeni araştırılıyor.

DÜNYA 23.07.2018, 11:18 23.07.2018, 11:18
Böyle vicdansızlık olmaz! 3 yaşındaki çocuğa asitli saldırı

İngiltere’de üç yaşındaki bir çocuğun asitli saldırıya uğraması ülkenin gündemine oturdu. Annesi markette alışveriş yaptığı sırada bebek arabasında oturan 3 yaşındaki çocuğun üzerine asit atıldı.

Yüzünde ve kolunda yanıklar oluşan çocuk, annesinin çığlıklar atarak yardım istemesi üzerine hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan çocuğun hayati tehlikesi olmadığı ancak yaşadığı olayın şokunu atlamadığı belirtildi.

Olayla ilgili 4 kişi gözaltında.

Olayla ilgili 4 kişi gözaltında.

Dün öğleden sonra meydana gelen olayla ilgili olarak 20’li yaşlardaki dört kişi gözaltına alındı. İngiltere’de son yıllarda asitli saldırıların giderek yaygınlaşması ve bu konuda dünyada ilk sırada olması endişeleri artırıyor.

Polis yetkilileri, saldırının nedenini belirlemek üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Asit saldırılarına karşı kampanya yürüten ASTI adlı uluslararası kuruluşa göre, İngiltere’de sadece 2017’nin ilk yarısında 400’den fazla asit saldırısı meydana geldi. Saldırıya uğrayanların yüzde 80’inin kadınlar olduğu belirtiliyor.

Yorumlar (0)