banner773

Birer birer gemiyi terk ediyorlar… Trump yönetiminden bir isim daha istifa etti

ABD'de tarihe geçen olaylar sonrası Trump yönetiminden bir isim daha istifa etti. Eğitim Bakanı Betsy DeVos, görevi bıraktığını açıkladı.

DÜNYA 08.01.2021, 09:36 08.01.2021, 09:38
Birer birer gemiyi terk ediyorlar… Trump yönetiminden bir isim daha istifa etti

Tüm dünyayı şoke eden ABD’deki Kongre baskını sonrası sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Trump yönetiminden bir isim daha, olayların ardından istifa kararı aldı.

ABD Ulaştırma Bakanı Elaine Chao’nun ardından, Eğitim Bakanı Betsy DeVos da Trump yönetiminden istifa eden üst düzey isimler arasına katıldı.

‘DÖNÜM NOKTASI OLDU’

İstifasına ilişkin yazılı bir açıklama yapan ve Trump’a seslenen DeVos, Kongre’ye ölçüsüz bir saldırı yapıldığını belirterek, “Sizin söylemlerinizin yaşanan olaylara yaptığı etki konusunda yanılgıya yer yok ve bu da benim için bir dönüm noktası oldu” ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray’dan DeVos’un istifasının kabul edilip edilmediği yönünde bir açıklama gelmedi.

DÖRT DANIŞMAN AYRILDI

Beyaz Saray’dan da istifa haberleri gelmeye devam ediyor. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi’ne dahil olan dört üst düzey danışmanının da istifa ettiği öğrenildi. Reuters’ın elde ettiği bilgilere göre, istifa eden isimler Erin Walsh, Mark Vandroff, Anthony Rugierro ve Rob Greenway olarak açıklandı.

Yorumlar (0)