"Bir daha asla ABD'yi tehdit etmeyin"

Irak'ta ABD Bağdat Büyükelçiliği'nin yakınına atılan füzeden sonra Trump: İran bir savaş istiyorsa, bu İran'ın resmi olarak sonu olur

DÜNYA 20.05.2019, 09:36
"Bir daha asla ABD'yi tehdit etmeyin"

ABD Başkanı Donald Trump, Irak'ın başkenti Bağdat'ta 'Yeşil Bölge'ye füze atılmasının ardından, "İran bir savaş istiyorsa, bu İran'ın resmi olarak sonu olur. Bir daha asla ABD'yi tehdit etmeyin" açıklamasında bulundu. 

Açıklamanın Bağdat'ta ABD Büyükelçiliği'nin de yer aldığı yüksek korumalı Yeşil Bölge'ye bir füzenin fırlatılmasının ardından gelmesi dikkat çekti. Füzenin düştüğü yerde can kaybı yaşanmadığı belirtilmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı geçen hafta Irak'taki bütün "acil durum personeli" olmayan devlet çalışanlarını geri çağırmış ve geçici süre ile Bağdat'taki büyükelçiliğini kapatmıştı.

Trump, dün akşam katıldığı televizyon programında ise daha yumuşak bir ton kullandı. Cumhuriyetçi Parti'ye yakınlığıyla bilinen Fox News'a konuk olan Trump, "Sadece İran'ın nükleer silahları olmamasını istiyorum. Ben savaşa girmek isteyen biri değilim, savaş ekonomiye zarar verir ve en önemli insan öldürür" diye konuştu.

Trump, Mayıs ayının ilk günlerinde İran'dan gelen "bir tehdit hakkında istihbarat" sebebiyle bölgeye savaş gemileri göndermişti. Bu kararın ardından gelen karşılıklı açıklamalar ve hamleler iki ülke arasında büyük bir askeri ve siyasi krize neden oldu.  

T24 Dış haberler

Yorumlar (0)