banner773

Bağdadi'nin Ablası Yakalandı

ABD'nin Suriye'nin İdlib kentinde düzenlediği operasyon sırasında ölen IŞİD terör örgütünün lideri Ebubekir el Bağdadi'nin ablası Rasmiya Awad Türkiye’nin dün akşam saatlerinde düzenlediği operasyon sonucu yakalandı.

DÜNYA 05.11.2019, 09:05 05.11.2019, 09:38
Bağdadi'nin Ablası Yakalandı

Gelişmeyi Reuters ve AP haber ajansları Türk yetkililere dayandırarak duyurdu.

AP’ye konuşan üst düzey bir istihbarat yetkilisi, 65 yaşındaki kadının örgüt üyesi olduğundan şüphelenildiğini söyledi.

Rasmiya Awad, Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesi içinde kalan Azez'de kocası, gelini ve beş çocuğuyla birlikte bir konteynerin içinde yakalandı.

Olaya ilişkin bilgi veren yetkili, “Bu tür bir istihbarat altın madenidir. Örgüt hakkında bildiklerimizi genişletebilir ve kötü adamları yakalamamıza yardım edebilir” diye konuştu.

Reuters’a konuşan üst düzey Türk yetkili ise  “Bağdadi’nin kız kardeşinden IŞİD’in iç işleyişine dair istihbarat hazinesi elde etmeyi umuyoruz” dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI TEYİT ETTİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Bağdadi’nin kız kardeşinin yakalandığını Twitter paylaşımıyla doğruladı.

Altun açıklamasında, “Türkiye’nin teröre karşı mücadelesi ideolojisinden ya da kökeninden bağımsız olarak tüm şiddetiyle devam etmektedir. Bağdadi’nin kız kardeşinin yakalanması terörle mücadele operasyonlarımızın başarısının bir diğer örneğidir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)