Araştırma tamamlandı: Malezya uçağını düşüren…

Uluslararası Suçları Araştırma Ekibi, 2014'te Ukrayna'da düşürülen Malezya Havayolları'na ait MH17 sefer numaralı uçağın Rus ordusuna ait bir füze tarafından vurulduğunu tespit etti.

DÜNYA 24.05.2018, 15:12 24.05.2018, 15:12
Araştırma tamamlandı: Malezya uçağını düşüren…

Hollanda polisinin suç araştırmaları ekibinin başındaki Wilbert Paulissen, Temmuz 2014’te Ukrayna’nın doğusunda yere çakılan MH17 sefer numaralı Malezya uçağını düşüren füzenin, ‘Rusya’nın 53. Uçaksavar Tugayı tarafından fırlatıldığını’ söyledi.

Füzeden geriye kalan parçalar.

Füzeden geriye kalan parçalar.

‘Uçağın düşürüldüğü füzenin fırlatılması için kullanılan rampanın Rusya’ya ait olduğu sonucuna vardıklarını’ ifade eden Paulissen, “Füzeyi taşıyan araçların hepsi Rus Silahlı Kuvvetleri’nin parçasıydı” dedi.

malezya-reuters-2

Amsterdam’dan Kuala Lumpur’a giden uçak, Ukrayna’nın doğusunda çatışmanın en yoğun olduğu dönemlerden birinde düşürülmüştü. 298 yolcunun bulunduğu uçaktaki yolcuların pek çoğu Hollanda vatandaşıydı. Hollanda bu yüzden uçağın düşme sebeplerini araştıran komisyona başkanlık ediyor.

Hollandalı soruşturmacılar uçağın düşme nedenleriyle ilgili daha önce de Rusya’yı suçlayan iddialar ortaya atmıştı. Rusya ise suçlamaları net bir biçimde reddediyor.

Yorumlar (0)