Ailesinden kaçmak isteyen Suudi kadın, Bangkok'ta mahsur kaldı: Artık İslam'a inanmıyorum

Suudi Arabistan vatandaşı Rahaf Muhammed el-Kunun, ailesinden kaçmak isterken pasaportuna bir Suudi yetkili tarafından el konulduğunu ve Bangkok Havalimanı'nda mahsur kaldığını söyledi.

DÜNYA 06.01.2019, 17:52 06.01.2019, 17:52
Ailesinden kaçmak isteyen Suudi kadın, Bangkok'ta mahsur kaldı: Artık İslam'a inanmıyorum

Kuveyt'te ailesiyle tatildeyken iki gün önce uçağa binip kaçan genç kadın Bangkok üzerinden Avustralya'ya gitmeye çalışıyordu.

 

BBC'ye konuşan El Kanun, 'İslam'a artık inanmadığını, zorla Suudi Arabistan'a gönderilip ailesi tarafından öldürülmekten korktuğunu' söyledi.

Tayland polisi ise genç kadının 'evlilikten kaçtığını' ifade etti.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre General Surachate Hakparn, BBC'ye açıklamasında El Kanun'un Tayland vizesi olmadığı için ülkeye girişine izin verilmediğini ve yetkililerin genç kadının Tayland'a uçtuğu Kuveyt Havayolları'yla Suudi Arabistan'a gönderilmek üzere, iadesi için sürecin başlatıldığını belirtti.

​Surachate, genç kadının Suudi yetkililer tarafından pasaportuna el konulduğu iddiasından haberdar olmadığını kaydetti.

 

BBC'nin Bangkok muhabiri Jonathan Head, El Kunun'un endişeli ve tedirgin olduğunu aktardı. Genç kadın, Avustralya vizesi olduğunu ama pasaportunun uçak indiğinde kendisini karşılayan bir Suudi diplomat tarafından alıkonulduğunu söyledi.

24 yaşındaki Dina Ali Lasloom, Filipinler üzerinden Avustralya'ya geçmeye çalışıyordu ama Manila Havalimanı'nda ailesi tarafından durdurulup Suudi Arabistan'a geri gönderilmişti.

 

Lasloom, Kanadalı bir turistin cep telefonunu kullanıp Twitter'dan attığı mesaj ve videoda ailenin onu öldüreceğini söylemişti.

Genç kadına Suudi Arabistan'a döndükten sonra ne olduğu bilinmiyor.

Yorumlar (0)