ABD, Türkiye için belirlediği seyahat uyarısının seviyesini değiştirdi

Washington, Türkiye'nin ABD'li turistler için artık daha az tehlikeli olduğu sonucuna vardı

DÜNYA 06.09.2019, 16:45
ABD, Türkiye için belirlediği seyahat uyarısının seviyesini değiştirdi

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin çoğu kentine verdiği seviye üç seyahat uyarısını seviye ikiye düşürdü. Türkiye'nin Suriye ve Irak sınırlarındaki bölgeleri için verilen en yüksek seviyeli, "Seyahat etmeyin" uyarısı ise  değiştirilmedi.

Washington, Türkiye'nin uyarı seviyesini genellikle "Normalden daha fazla dikkatli olun" anlamına gelen seviye ikiye alırken, bir çok güneydoğu ili için farklı bir uyarı yayımlandı. Batman, Bingol, Bitlis, Diyarbakir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Kilis, Mardin, Sanliurfa, Siirt, Sirnak, Tunceli, and Van'da ABD'nin vatandaşlarına hizmet veremeyeceği belirilirken, ABD devlet çalışanlarının bu şehirlere gitmesine izin verilmediği belirtildi. Bahsi geçen iller, "Seyahat etmeyi tekrar düşünün" anlamına gelen üçüncü seviyede tutuldu.

Güneydoğu illeri ve Suriye ile Irak'la arasındaki sınır bölgeleri dışında seyahat uyarısı seviyesi düşürülen Türkiye'deki güvenlik seviyelerinin turistler için geçmişe kıyasla daha iyi olduğu belirtildi.

ABD vatandaşlarının Türkiye'ye giderken hâlâ normale kıyasla daha fazla dikkatli olmasının gereği olarak da "terörizm" ve "keyfi gözaltılar" gösterildi.

Yorumlar (0)