ABD seçimleri İstanbul seçimlerine döndü

Tüm dünyanın gözünü çevirdiği ABD seçimleri tartışmalı İstanbul seçimlerini hatırlattı. Trump’ın canlı yayında “Ben kazandım” sözleri, veri akışının durması ve oyların çalındığı iddiaları dünyanın gündemine oturdu.

DÜNYA 04.11.2020, 11:08
ABD seçimleri İstanbul seçimlerine döndü

ABD’de beklenen seçim geldi çattı. Oyların sayımına geçildiği andan itibaren yaşananları ise dünya şaşkınlıkla seyretti.

Oyların sayılmaya başlanmasıyla birlikte tartışmalı İstanbul seçimlerinde yaşanan manzaranın bir benzeri de ABD’de ortaya çıktı. İstanbul’daki 31 Mart seçimlerinde oyların çalındığı iddiaları, veri akışının kesilmesi ve erken saatlerde AKP’nin adayı Binali Yıldırım’ın "Kazandık" açıklamaları tartışmalara neden olmuştu. Küçük bir farkla Ekrem İmamoğlu'nun seçimi kazanmasının ardından ise İstanbul'da seçimler mahkeme kararı ile tekrarlanmıştı.

ABD’de de oy sayımları devam ederken önce Biden daha sonra da Donald Trump ekranların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

Trump, oyların çalındığını iddia ederken mahkemeye gideceklerini açıkladı. Trump ayrıca açıklamasında “Kazandık” ifadelerini de kullanırken, bazı eyaletlerde kazandıklarını ancak henüz açıklanmadığını dile getirdi.

Öte yandan bir süredir veri akışı da durmuş durumda. ABD’de bu seçimlerin yankısının uzun süre devam edeceği anlaşılıyor.

Yorumlar (0)