ABD'nin Ardından Danimarkalı IŞİD'li de Gönderildi

Türkiye'deki Geri Gönderme Merkezi'nde işlemleri tamamlanan ABD'li bir yabancı terörist savaşçının (YTS) sınır dışı edilmesinin ardından Danimarkalı terörist de ülkesine gönderildi.

DÜNYA 11.11.2019, 17:50
ABD'nin Ardından Danimarkalı IŞİD'li de Gönderildi

Sabah saatlerinde Türkiye'deki Geri Gönderme Merkezi'nde işlemleri tamamlanan ABD'li bir yabancı teröristin (YTS) sınır dışı edilmesinin ardından Danimarkalı terörist de ülkesine gönderildi.

Türkiye'deki Geri Gönderme Merkezi'nde işlemleri tamamlanan Danimarkalı terörist, polis eşliğinde İstanbul Havalimanı'na getirildi. Sınır dışı işlemleri tamamlanan terörist, Kopenhag'a gönderilmek üzere polis eşliğinde Türk Hava Yolları uçağına bindirildi.

Suriye'de yakalanan diğer yabancı teröristlerin de işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edileceği öğrenildi.

"En son tamamen katılmasak da Macron'un NATO ile ilgili söylediği sözler de bunun bir göstergesi. Tek taraflı politikaların uygulandığı, ticaret savaşlarının tekrar alevlendiği bir dünyada yaşıyoruz. Bugün ekonomik olarak Batı gücünü yavaş yavaş kaybediyor ama Asya yükseliyor. Burada önümüze çıkan fırsatları nasıl değerlendirmemiz gerekiyor? Buralara hangi politikalarla gitmemiz gerekiyor? Afrika'da Latin Amerika'da var olmaya çalışırken buralarda neler yapabiliriz, ne katkı sağlayabiliriz? Latin Amerika'da var olmaya çalışırken, sadece menfaat olarak gitmekte doğru değil. Tüm bunları değerlendiren bir dış politika oluşturmaya çalışıyoruz."

TERÖRİZMLE MÜCADELE

Dünya'da terörizmin de farklı boyutlara ulaştığına işaret eden Çavuşoğlu, "Eskiden de bazı terör örgütleri vardı. O zaman da terör örgütlerinin belirli güçler tarafından kullanıldığını söylerdik. Ama bugün o güçler bunu gizlemiyorlar. Açık açık destek verdiklerini söylüyorlar. En son ABD, Suriye halkının sahip olduğu petrolleri, PKK'yı, YPG'yi güçlendirmek için kullandığını itiraf etti. Bugün vekalet savaşlarında en çok kullanılan terör örgütleridir, teröristlerdir. Birisi bitiyor başkası geliyor." şeklinde konuştu.

Değişik ülkelerdeki terör örgütlerinin farklı ülkelerin istihbarat örgütlerince çok açık ve net bir şekilde kullanıldığını ifade eden Çavuşoğlu, "FETÖ terör örgütünün de çok açıkça söylüyorum merkezi ABD'de." dedi.

Yorumlar (0)