ABD'de kurulan 'Türk Demokrasi Projesi' adlı dernekten çarpıcı Erdoğan açıklaması!

ABD'nin başkenti Washington'da 'Türk Demokrasi Projesi' adlı bir dernek kuruldu. Derneğin kurucuları arasında Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, eski Florida Valisi Jeb Bush, İtalyanın eski Dışişleri Bakanı Sant'Agata gibi isimler bulunuyor.

DÜNYA 23.06.2021, 20:12 23.06.2021, 20:15
ABD'de kurulan 'Türk Demokrasi Projesi' adlı dernekten çarpıcı Erdoğan açıklaması!

Turkish Democracy Project (Türk Demokrasi Projesi) isimli derneğin internet sayfasında "Türk Demokrasi Projesi, Türkiye'nin son dönemde demokrasiden uzaklaşmasına ve otoriterliğe dönüşmesine yanıt olarak oluşturulmuş, kar amaçlamayan, partizan olmayan, global bir politika örgütüdür" ifadeleri yer almakta.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın komşularını tehdit ettiği belirtilen açıklamada, "(Erdoğan) aşırılıkçı grupları destekledi, Orta Doğu'dan Avrupa'ya kadar uzanan çatışmaları desteklemek için malzeme gönderdi, etnik azınlıklara zulmetti, özgür basını yok etti, siyasi muhalifleri hapse attı ve öldürdü, demokratik kurumları aşındırdı, Türkiye'nin tüm kurumlarına yolsuzluk yaydı. Aynı zamanda, Türkiye ekonomisi, Erdoğan'ın politikalarının bir neticesi olarak ciddi bir ekonomik gerileme yaşadı. Hukukun üstünlüğü bozulurken ve yolsuzluk yaygınlaşırken, Erdoğan ve oligarkları servet ve güç toplamaya devam ediyor. 2020'de Freedom House örgütü, Türkiye'yi resmen “özgür değil” ilan etti" deniliyor.

Sitede, derneğin hedefinin ise 'Türkiye'yi daha demokratik politikalar benimsemeye teşvik etmek ve Türkiye'nin demokratik kurumlarının, insan haklarının korunmasına ve ekonomik refahına yönelik devamlı erozyonuna durdurmak olduğu' belirtiliyor.

Türk Demokrasi Projesi'nin kurucuları arasında Amerika Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, GW.Bush kardeşi eski Florida Valisi Jeb Bush ve İtalyanın eski Dışişleri Bakanı Sant'Agata gibi isimler var.

Yorumlar (0)