ABD bu Atatürk anketini konuşuyor

Ankete Yunan, Ermeni ve bazı fanatik etnikler, karşı oy vererek, sokak köşesinin adının Atatürk olmasını engellemeye çalışıyorlar.

DÜNYA 13.06.2018, 22:26 13.06.2018, 22:26
ABD bu Atatürk anketini konuşuyor

Daha önce kendisine ait alanı Ata Park ilan eden Feray Gökçek’in, Amerika’daki en büyük Atatürk heykelini parka koymasıyla başlayan gelişmeler, parkın bulunduğu sokak köşesinin adını değiştirme isteğiyle Newheaven Belediyesine başvurmasıyla devam ediyor.

Amerika’da şu anda sadece Virginia eyaletinin Lorton şehrinde bir sokağa adı verilen Atatürk, bu sefer New York’un hemen yakınındaki Conecticket eyaletinin Newhaven şehrinde Atatürk heykelinin de bulunduğu bir sokak köşesine adı verilmesi için Feray Gökçek tarafından başlatılan kampanyaya Amerikan medyası da büyük ilgi gösteriyor. Bölge gazetelerinden biri bu konuyla ilgili hem halkı bilgilendirmek hem de sormak açısından bir anket çalışması da yapıyor.

Ankete Yunan, Ermeni ve bazı fanatik etnikler, karşı oy vererek, sokak köşesinin adının Atatürk olmasını engellemeye çalışıyorlar. Konuya büyük ilgi gösteren ve Türk kökenli ve Atatürk’ü bilen Amerikalıların katılımıyla anket, açık ara ile sokağın adının “Atatürk Corner” olması yönünde oylama yapmış görünüyor.

Amerika’da bu ve benzeri gelişmeler kamuoyu yaratılınca politikacılar, bölge komisyon üyeleri üzerinde çok etkili olabiliyor. Ne kadar çok insan oylamaya katılırsa, sokağın köşesinin adının Atatürk Corner olarak değiştirilmesi mümkün olabilir. İsteyen ve istekleri için uğraşan insanların isteğine önem veren yerel yönetimler etkileyebilmenin en etkili yolu bu tür kampanyalardır.

 

Ali Sarıkaya / New York

Odatv.com

Yorumlar (0)