''ABD 100 bin ceset torbası sipariş etti''

Koronavirüs salgınının merkezi haline gelen ABD'de can kaybı ve vaka sayısı artmaya devam ederken, Pentagon'un 100 bin ceset torbası sipariş ettiği iddia edildi.

DÜNYA 02.04.2020, 11:33
''ABD 100 bin ceset torbası sipariş etti''

Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) verilerine göre, yeni tip coronavirüs (Covid-19) ABD’de can kaybına en fazla sebep olan hastalıklar arasında 3. sıraya yükseldi.

Çin'de başladıktan sonra Avrupa ve ABD başta olmak üzere dünyanın tamamına yayılarak salgın bir hastalık haline dönüşen Covid-19 Amerika’da can kaybına neden olan hastalıklar sıralamasında, hızlı bir artışla üçüncü sıraya yerleşti. 

CDC resmi web sayfasındaki verilere bakıldığında, mart ayı başında bir günde sadece birkaç adet can kaybına neden olan salgın hastalık ABD’de ilk 15 arasına girmezken, 20 Mart'tan sonra hızlı bir yükseliş grafiği çizdi.

Son 10 gün içerisinde dikine bir seyir izleyen Covid-19 salgınının, can kaybı sıralamasında ilk 15 içine girerek mart ayı sonunda üçüncü sıraya yerleştiği görüldü.

100 BİN CESET TORBASI
ABD'de Federal Acil Durum Yönetim Ajansının (FEMA) Pentagon'un, yeni Covid-19 salgınında kullanılmak üzere 100 bin ceset torbası talebinde bulunduğu iddia edildi. Pentagon'un elindeki 50 bin ceset torbasını yakın zamanda göndereceği, kalan 50 bin ceset torbası için ise alım yapacağı ifade edildi. Konuyla ilgili ise Pentagon ve FEMA yetkililerinden resmi bir açıklama yapılmadı.

DSÖ UYARMIŞTI
DSÖ Sözcüsünün, "ABD'deki vaka sayısında çok büyük bir ivme görüyoruz. Virüsün yeni merkez üssü potansiyel var." açıklamasından yalnızca 1 hafta sonra duyurulan veriler dünyayı şoke etmiş vaziyette.

Virüsün ortaya çıktığı yer olan Çin ana karasında vaka sayısı 81 bin 518 iken ABD'de ise corona virüs vaka sayısı 215 bin 344’e, ölü sayısı da 5 bin 112'ye yükseldi. ABD bu verilerle virüsün yeni merkez üssü haline geldi. Dünya Sağlık Örgütü'nün "ABD corona virüsün yeni merkez üssü olacak" açıklamasının üzerinden fazla zaman geçmeden ABD dün duyurduğu vaka sayısı ile Çin'i ikiye katladı bile...

TEPKİ TOPLAYAN GÖRÜNTÜ
Las Vegas'ta çekilen bu görüntüler büyük tepki topladı. Evsizlerin kaldığı barınak COVID-19 vakası olduğu ortaya çıkınca kapatıldı. Las Vegas ve Nevada'da yetkililerin evsizler için çareyi bir otoparkı sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde düzenlemesi büyük tepki topladı.

Yorumlar (0)