25.05.2022, 19:58

David Hockney: Baharın Gelişi, Normandiya, 2020…

Dünya çapında tanınan İngiliz ressam, Pandemi dönemini Normandiya’da dört dönüm bahçesinde, doğanın değişimini izleyerek geçiriyor. İki yıllık süreçte de, ortaya nefis resimler çıkıyor. Ve bu resimler şu anda, Sakıp Sabancı Müzesinde sergileniyor. Bu sergi Hockney’in Türkiye’de ki ilk sergisi…

Hockney’in Emirgan’daki müzede sergilenen resimleri, çiçek açmış ağaçlar, yemyeşil manzaralar, kır evleri, yağan yağmur, şehirden sizi az öteye taşıyor. Zannımca bu enfes tablolar çoğumuzun gönlünde yatan kır evi fikrini çok güzel özetliyor.

20. ve 21. yüzyılın en ilham verici sanatçılarından David Hockney’nin Baharın Gelişi, Normandiya, 2020 sergisini, 29 Temmuz tarihine kadar ziyaret edebilirsiniz.

……………………

Bir dizi…

Erşan Kuneri…

Dizi hakkında fikir sahibi olmak için, bana sadece on dakika yetti. Bu kadar pespaye, avam, bir diziyi Cem Yılmaz’dan hiç beklemezdim. O dijital platform bu diziye nasıl onay verdi, inanın hayret ettim. Diyaloglar son derece itici. Bence oyunculara, zamana, emeğe çok yazık olmuş. Elbette hepimizin fikri aynı olmak zorunda değil. Ama söz konusu Cem Yılmaz olunca, çıta hep yukarıda oluyor.

…………………………….

Sevgili evren haftaya Çarşamba gününe kadar, sağlık - bereket - şans - sürpriz haberlerle dolu, çiçek gibi geçsin günlerimiz. Ve öyle de oldu.

Haftaya Çarşamba gününe kadar hoş kalın, hoşça kalın.

elvankaracay@gmail.com

Yorumlar (0)