23.03.2020, 16:42

CORONA’DAN KORUNMADA 5 BESİN TAKVİYE ÖNERİSİ

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı hala etkili bir tedavi yöntemi bulunmamasının yanı sıra bağışıklık sisteminin güçlü tutulması ve kişisel hijyenin sağlanması çok önemli yer tutuyor.Vücuda giren hastalık yapıcı mikrop ve virüsleri ortadan kaldırmak için savaşan bağışıklık sistemini güçlendirmek  için vitaminler, mineraller ve antioksidanlarla zenginleştirilmiş bir diyet uygulandığında enfeksiyon hastalıklarına yakalanma riski azalmaktadır. Koronavirüse karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için önerdiğimiz takviye edici vitaminler;

1- C ve E VİTAMİNİ

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için C vitamini tüketebileceğiniz en iyi besin olan C vitamini bulaşıcı hastalıklarla ve virüslerle savaşmaya yardımcı olan beyaz kan hücrelerinin üretimini artrır. C vitamini doku onarımı ve gelişimi için gereklidir.Vücudun bağışıklık sistemini zayıflatabilecek serbest radikallerle savaşmasına yardımcı olur. E vitamini de C vitamini gibi enfeksiyonla savaşmaya yardımcı olan bir antioksidan görevi görür. Günlük 1000 mg C vitamini ve 10 mg E vitamini alınmasını önermekteyiz.

2- ÇİNKO

Bilimsel çalışmalar çinkonun enfeksiyon hastalıklarının süresini yüzde 50 azalttığını göstermiştir. Günlük 30 mg çinko takviyesi alınması önerilir.

3-BETA GLUKAN

Beta-glukan, virüs, bakteri, mantar ve parazitik enfeksiyonlara karşı vücut direncinin artmasını sağlar.Bağışıklık sistemimizin ilk savunmasını yapan makrofajlar üzerindeki özel yüzeylere bağlanarak, bağışıklık sisteminin aktive edilmesini sağlayan doğal bir besin desteğidir. 250-500 mg günlük destek alımı önerilir.

4- D VİTAMİNİ

Bu vitaminin bu kadar önemli olmasının nedeni, beyaz kan hücrelerimizin yüzeylerinde enzimleri aktive eden reseptörler içermesidir. D vitamininin bazı kanserlerin, kalp ve diyabet hastalığının gelişimini önlediğini, tansiyonu dengelediğini ve depresyondan koruduğu bilimsel çalışmalarda kanıtlanmıştır. Günlük 1000 -3000 ünite alınmasını öneriyoruz.

5-OMEGA 3

 DHA ve EPA gibi Omega-3 yağ asitleri, chia tohumu gibi yiyeceklerde ve balık yağı gibi takviyelerde bulunan sağlıklı yağ türleridir. Omega-3 yağ asitleri, enfeksiyonlarla mücadele eden doğal bağışıklık sistemimizde önemli rol üstlenen bağışıklık hücrelerinin fonksiyonlarını destekler. 200 mg günlük alınmasını önermekteyiz. 

Yorumlar (0)