banner773

ÇEŞME -ALAÇATI'DA ÇEVRE FELAKETİ

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Çeşme-Alaçatı’da yapılması istenilen Kalker ocağı başvurusuna İzmir Valiliğince onay verilmesini ve ÇED sürecinin başlatılmasına ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanının yanıtlaması istemiyle bir yazılı soru önergesi hazırladı.

ÇEVRE 27.02.2018, 10:10 27.02.2018, 10:10
ÇEŞME -ALAÇATI'DA ÇEVRE FELAKETİ

        HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan,   Çeşme-Alaçatı’da yapılması istenilen Kalker ocağı başvurusuna İzmir Valiliğince onay verilmesini ve ÇED sürecinin başlatılmasına ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanının yanıtlaması istemiyle bir yazılı soru önergesi hazırladı.

                Doğan, hazırladığı önergede Çeşme-Alaçatı gibi turizm için önemli bir bölgeye yapılması planlanan kalker ocağının turizmi ne ölçüde etkileyeceğini ve çevreye vereceği zararları sordu.

Soru Önergesi Şöyle;

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

            Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet ÖZHASEKİ tarafından Anayasa’nın 98’ inci ve İçtüzüğün 99’ uncu maddeleri gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

 

                                                                                                          Müslüm DOĞAN

                                                                                                          İzmir Milletvekili

 

 

            İzmir’in dünyaca ünlü sörf merkezi olan Çeşme-Alaçatı’ya yapılması istenen kalker ocağı başvurusuna İzmir Valiliğince onay verildiği ve ÇED raporu için sürecin başlatıldığı belirtilmektedir.

Basında yer alan iddialara göre Çeşme’nin doğal yapısını negatif etkileyecek bir proje bitmeden, bir başkasının başladığını belirten Çeşmeli çevreciler, eski Çeşme yolunun bölünmüş duble yol ihalesi, Germiyan Asfalt Fabrikası, Ovacık Jeotermal Projesi’yle ilgili tartışmalar sürerken, şimdi de Alaçatı Kalker Ocağı Rehabilitasyonu Projesi ÇED başvurusunun ortaya çıkmasına tepki gösterdiler. Ayrıca Dünya ve Türkiye Sivil Havacılık Yönetmeliği havaalanlarının yakınlarında maden ocağını açılmasını engelliyor olmasına rağmen bu kalker ocağının İzmir-Çeşme’de yapılması planlanan havalimanı arazisine 2 kilometre mesafede olduğu iddia edilmektedir.

            Bu bağlamda;

  1. Dünya ve Türkiye Sivil Havacılık Yönetmeliğine göre havaalanlarının 2 kilometre yakınına maden ocağı yapılmasının yasak olmasına rağmen bu maden ocağının havaalanı projesi sınırları içerisine yapılma gerekçesi nedir?
  2. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Çeşme- Alaçatı’ya yapılması planlanan kalker ocağına ilişkin bakanlığınızın görüşü nedir?
  3. Çeşme-Alaçatı gibi turizm için önemli bir bölgeye kalker ocağı yapılması Turizm’i ne ölçüde etkileyecektir? Bu konuda bakanlığınızca bir araştırma yapılmış mıdır?
  4. Kalker ocaklarının çevreye verdiği zararlar nelerdir?
  5. 2012-2017 tarihleri arasında Türkiye genelinde verilmiş olan Taş Ocağı Ruhsat sayısı ne kadardır?
  6. İzmir İline verilmiş olan taşocağı ruhsatlarının ilçelere göre dağılımı nedir?
  7. Taş kırmak için patlatılan dinamitlerin hem çevreye vereceği zarar hem de yapılması planlanan Alaçatı Havaalanını olumsuz etkileyeceğin yönündeki iddialar doğru mudur?  Verilen ÇED olumlu raporunu iptal etmeyi düşünüyor musun?
  8.  Türkiye’de Taş Ocaklarının sayısının her geçen gün hızla artmasının nedeni nedir?

Bunların denetim ve kontrolleri nasıl ve kimler tarafından ne sıklıklarla yapılmaktadır?

  1. İzmir ve çevresinde açılması planlanan taş ocaklarının sayısı nedir?

Yorumlar (0)