Roscosmos, acil iniş yapan Soyuz uzay aracının mürettebatının fotoğraflarını yayınladı

Rus uzay ajansı Roscosmos, Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) fırlatılan Soyuz bir aracının roketinde çıkan bir arıza nedeniyle bir paraşütle atlayan Rus kozmonot Aleksey Ovçinin ve ABD’li astronot Nick Hague’un olay sonrasındaki ilk fotoğrafını yayınladı.

BİLİM 11.10.2018, 17:00 11.10.2018, 17:00
Roscosmos, acil iniş yapan Soyuz uzay aracının mürettebatının fotoğraflarını yayınladı

Kazakistan'daki Baykonur üssünden fırlatılan Soyuz uzay aracının roketinde kısa süre sonra arıza meydana geldi ve içindeki mürettebat Jezkazgan kentine acil iniş yaptı.

Rus uzay ajansı Roscosmos, olaydan zararsız şekilde kurtulan Rus kozmonot Aleksey Ovçinin ve ABD'li astronot Nick Hague'un ilk görüntülerini yayınladı. Fotoğraflarda ikilinin kanepede oturduğu ve gülümsediği görüldü.

Twitter'da paylaşılan mesaja göre, ikili kentten ayrılmadan önce muayeneden geçti. Roscosmos Başkanı Dmitriy Rogozin kozmonotların Baykonur üssüne götürülmesine karar verdi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Yuri Borisov, ABD'nin uzay aracında çıkan arıza nedeniyle anlayışlı olmasını umduklarını söyledi.

Diğer yandan Rusya Bakanlar Kurulu, Rogozin'in Başbakan Dmitriy Medvedev'e olayla ilgili soruşturma yürütüldüğü konusunda bilgi verdiği aktarıldı.

Bu arada konuyla ilgili soruşturma tamamlana kadar insanlı uçuşların askıya alınacağı belirtilmişti.

Yorumlar (0)