banner773

20 Ocak için kabus senaryosu

20 Ocak Pazar gününü 21 Ocak Pazartesi gününe bağlayan gece gerçekleşecek olan kanlı Ay tutulmasıyla birlikte Dünya'nın sonunun geleceği komplo teorisi yine gündemde.

BİLİM 15.01.2019, 12:24 15.01.2019, 12:24
20 Ocak için kabus senaryosu

Süper Kanlı Ay Tutulması adını Ay'ın atmosferdeki ışık etkisi sebebiyle turuncu ya da kızıl renkte görünmesinden alıyor.

Bir yüzyıl içinde 28 defa meydana gelen Süper Kanlı Kurt Ay Tutulması 20 Ocak Pazar gününü 21 Ocak Pazartesi gününe bağlayan gece gerçekleşecek.

Tarih boyunca Süper Kanlı Ay Tutulması korku ve felaketlerin habercisi olarak yorumlandı.

Kanlı Ay Tutulması popüler kültürde oldukça geniş çaplı şekilde işleniyor.

Nadir gök olayı ile ilgili yazılmış bazı kitaplar da bulunuyor.

Yüzyılda 28 defa meydana gelen gök olayı birçok komplo teorisini de beraberinde getirdi.

Bazı komplo teorisyenleri, Kral James Onaylı İncil'de Süper Kanlı Kurt Ay Tutulması'nın kıyametle ilişkilendirildiğini öne sürdü.

Vahiy Kitabı'nın 6. suresindeki 12 ve 14'üncü ayetlerin de Süper Kanlı Kurt Ay Tutulması ile ilgisi bulunduğu iddia edildi.

Hristiyan teorisyenlerin de dikkat çektiği ayetlerde şunlar yazıyor:

"Kuzu altıncı mührü açınca baktım, güçlü bir deprem oldu. Güneş kara kıldan dokunmuş bir torbaya dönüştü. Dolunay da kan kırmızısı oldu."

Göğün yıldızları yeryüzüne saçıldı. Bu, güçlü rüzgârla sarsılan incir ağacının üzerindeki ham incirleri fırlatması gibiydi."

Gökler dürülen bir kitap tomarı gibi kayboldu. Her dağ her ada yerinden kaldırıldı."

Komplo teorisyenleri bu ayetlerin kıyametin alametine ya da kıyamet gününe dair işaretler olduğuna inanıyor.

Bazıları ise benzer iddiaların daha önce gerçekleşen Ay Tutulmaları sırasında da dillendirildiği fakat felaket tahminlerinin gerçekleşmediğini söylüyor.

Yorumlar (0)