Gazete Kritik

ARITMAN, İLK KURŞUN ANITI'NDAN İZMİRLİLERE SESLENDİ

YEREL

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı 22 ve 23. Dönem İzmir Milletvekili Dr. Canan Arıtman, Konak Meydanı'nda İlk Kurşun Anıtı önünde basın açıklaması düzenledi. Arıtman, açıklamada "İzmir'e, İzmirliye hizmet; vatana, millete hizmet demektir" dedi. Basın açıklamasının ardından şehitlerimiz için lokma döküldü, Balkan Barı ve Zeybek gösterisi sergilendi. İzmirliler ile kuşları da yemleyen Arıtman, çocuklara rüzgar gülü dağıttı.

Konak Meydanı'nda İlk Kurşun Anıtı önünde vatandaşların dikkatini çeken bir etkinlik yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı 22 ve 23. Dönem İzmir Milletvekili Dr. Canan Arıtman, İzmirlilerle buluştu. İlk Kurşun Anıtı önünde tüm şehitlerimiz için lokma döktüren Arıtman, İzmirlilere lokma dağıtırken şehitlerimizi rahmet ve saygıyla andığını belirtti. Lokma dökümü ve dağıtımın başlamasının ardından Zeybek gösterisi sergilendi. İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Arıtman'ın düzenlediği basın açıklamasıyla devam etti.

"Hasan Tahsinlere borçluyuz"

"Bugün güzel İzmir'imizde özgür yaşayabiliyorsak bunu başta Atatürk ve silah arkadaşlarına, İzmir'in işgalinde ilk kurşunu atan Şehit Gazeteci Hasan Tahsin'e, anıtının yanında isimleri yazan şehitlerimize borçluyuz. Bu vatan uğruna, bu millet uğruna, bağımsızlığımız için şehit olan başta Atatürk ve Hasan Tahsin olmak üzere tüm şehitlerimizi sevgi, saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz" diyerek sözlerine başlayan Arıtman, dualarımızı onların üstünden eksik etmeyeceğimizi belirtti.

"İzmir'e, İzmirliye hizmet; vatana, millete hizmet demektir"

"Düşman işgaliyle, bir milletin toptan bir Kurtuluş Savaşı başlattığı, emperyalizme karşı dünyadaki ilk ve en büyük savaşı verdiği ve İzmir'i işgalden kurtararak zaferi ilan ettiği tek şehirdir burası. Bu kentin kıymetini çok iyi bilmemiz lazım. İzmir, Atatürk demektir.İzmir, Cumhuriyet demektir. İzmir; demokrasi, özgürlük, bağımsızlık demektir. Kurtuluş ve kuruluşun simgesi olan İzmir, her şeyin en iyisine layıktır. İzmir'e, İzmirliye hizmet; vatana, millete hizmet demektir" diyen Arıtman, İzmir'e layık bir aday olduğunu söyledi.

"İzmir'in ilk kadın Belediye Başkanı'nı seçelim"

Arıtman, "Atatürk'ün 1919'da Amazonların kurduğu Samsun'dan çıkarak, yine Amazonların kurduğu İzmir'i kurtarmak için başlattığı Kurtuluş Savaşımızın 100. yılı olan 2019'da İzmir'in ilk kadın Belediye Başkanı'nı seçerek, hem Atamıza olan minnet borcumuzun birazını ödeyelim hem de tarih yazalım. Sosyal demokrat, şeffaf, hesap verebilir, insanı önceleyen, önce insan diyen, halkçı bir belediyecilik anlayışıyla, katılımcı demokrasinin en güzel örneğini göstererek birlikte İzmir'i, İzmirliyi Atatürk'ün aydınlık yolunda, çağdaşlıkta ileriye taşıyalım. Herkesin işinin, aşının, gelecek güvencesinin olacağı, yaşam kalitesinin ve yaşam standartının artacağı, ekonomik kalkınmasıyla varsıllaşacağı, alt yapıdan kent estetiğine, kent kültür ve sanatına değin her alanda yaşanacak ilerleme ve çağdaşlaşma ile İzmir; sadece Türkiye'ye değil, dünyaya örnek olacak. Savaşların, şehitlerin, acıların, yoksulluğun ve adaletsizliğin olmadığı bir Türkiye'de; herkesin birbirine sevgi ve saygı gösterdiği, huzurlu, güvenli, yasaksız ve özgürce yaşayacağımız çağdaş İzmir'i birlikte gerçekleştirelim" sözleriyle Belediye Başkanı seçildiği takdirde oluşacak İzmir'i anlattı.

"İzmir'in sadece dağlarında değil, her yerinde çiçekler açsın. Sevgili İzmirliler, sizleri seviyor ve güveniyorum. Siz de bana güvenin. Birlikte başaralım. Birlikte yönetelim. Şimdi geçmişimizi hiç unutmadan, geleceğe umutla bakmak adına gençlerimizden Balkan Folkloru izleyeceğiz. Bilahare özgürlüğümüzün simgesi olan güvercinleri besleyeceğiz. Ve yüksek bir moralle, geleceğe umutla bakarak, güvenle, inançla ve hep birlikte İzmir'e, İzmirliye hizmet yürüyüşümüzü başlatacağız. Sağ olun, var olun, daim olun!" diyen Arıtman, sözlerini sona erdirdi.

Vatandaşlarla barışın simgesi olan güvercinleri besledi

İzmirlilerin katılım gösterdiği basın açıklamasının ardından folklor ekibi Balkan Barı oyununu sergiledi. Çok sayıda İzmirlinin seyrettiği gösteri, çocuklar için de seyir alanı oldu. İzmir Marşı ve Onuncu Yıl Marşı gibi çok sayıda marşın söylendiği etkinlikte Andımız da hep bir ağızdan okundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı Arıtman, Saat Kulesi önünde vatandaşlar ile birlikte güvercinleri yemledi. Bir satıcıdan aldığı rüzgar güllerini çocuklara dağıtan Arıtman, "Çocuklar bizim geleceğimiz, onların daha aydınlık bir İzmir'de yaşaması için aday adayıyım" dedi. İzmirliler, Arıtman'ın yanına gelerek tebriklerini ve bu güzel etkinlik için teşekkürlerini iletti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.