Gazete Kritik

Kalkınma Bakanı Elvan: Mersin'deki selde 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişiyi arama çalışmaları sürüyor

YAŞAM

"113 köyde veya mahallemizde yaklaşık 28 bin vatandaşımız elektrik alamamakta, 2-3 gün içerisinde elektrik temin edilecek"

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Mersin'de yaşanan sel felaketiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 112 Acil Servis Merkezi'nde oluşturulan kriz merkezini ziyaret ederek ilgililerden bilgi alan Elvan "Maalesef 2 can kaybı yaşanmış olup, 3 kayıp vakası bulunmaktadır. Kaybolan bu 3 kişiye yönelik olarak Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinesinde Mersin ve Adana AFAD arama kurtarma ekipleriyle, emniyet ekipleri tarafından yoğun bir çalışma yürütülmektedir. Sahil Güvenliğimizin 3 botu ve 10 dalgıç adamıyla birlikte 30 personel, diğer taraftan AFAD ve emniyet müdürlüklerimiz de dahil ettiğimizde toplam 123 personel, kaybolan, şu ana kadar bulanamayan 3 kardeşimizi arama çalışmalarına devam ediyor" dedi.

 

28 bin kişi elektrik alamıyor

 

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvanm şöyle devam etti:

 

"Şu an itibarıyla 113 köyde veya mahallemizde yaklaşık 28 bin vatandaşımız elektrik alamamaktadır. 5 mahallemiz hariç diğer mahallerimizin elektrikleri aşağı yukarı 2-3 gün içerisinde temin edilecek. Elektrik verme imkânına kavuşacağız. 300'ün üzerinde personelle EnerjiSA da bu çalışmalarını sürdürüyor."

 

851 ev ve iş yeri tahrip oldu

 

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan: Selden şu ana kadar 851 ev ve iş yerinin tahrip olduğunu görüyoruz. Selden etkilenen araç sayısı ise 331. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız yoğun bir çalışmayı sürdürüyorlar."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.