Gazete Kritik

TUTDERE: KADINI EVE TIKAN, ERKEĞE HİZMET EDECEK BİRİ GİBİ GÖREN BAKIŞ AÇISINI DEĞİŞTİRMEK İÇİN HER BİRİMİZE SORUMLULUK DÜŞÜYOR. DEĞİŞİMİ KENDİMİZDEN BAŞLATMALIYIZ

Vekil Haberleri

CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü için bir basın açıklaması yayımladı. 

CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü için bir basın açıklaması yayımladı. 

İşte Tutdere'nin o açıklaması:
Bugünün Türkiye’sinde, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü ülkenin en üst düzey gündemli günü olarak kabul edilmeli ve bu yönde çalışmalar yapılmalıdır. Devletin tüm kurumları, yanlarına kadın örgütlerini, konu alanında çalışan uzmanları, sivil toplum kuruluşlarını alarak işbirliği yapmalı, bu günün önemi tek bir güne sıkışmamalıdır.


Bianet haber merkezi’nin tuttuğu istatistiklere göre, 1 Ocak 2019 – 20 Kasım 2019 tarihleri arasındaki 324 günde, erkekler 302 kadını öldürdü, 532 kadına şiddet uyguladı. Erkek şiddeti sonucu en az 12 kadın da basına “sağlık durumu ağır” olarak yansıdı. Bütün bu şiddetin içine dahil olan ve hatta günümüzde bu cinayetlerin öncülü sayılabilecek olan psikolojik şiddet vakalarının istatistiği tutulmuyor bile. 


Her gün yeni bir kadın cinayetine uyanıyoruz, hukuk mekanizması adaleti sağlamamaktan yana işliyor. Bu ülkede, kadınlar kendilerini güvende hissetmiyor. Sokakta, işyerinde ve hatta evlerinde güvende hissetmiyor. Bir ülkede vatandaşın huzuru ve güvenliği sosyal devletin görev sorumluluk alanı içindedir. Buna yol ve yöntem geliştirecek, kadın alanında çalışan hukukçuların da belirttiği gibi yasaların erkek şiddetiyle mücadele açısından yeterli olduğu ama uygulanmadığı gerçeğini gözardı etmeden, hukuk, eşitlik ve toplumsal cinsiyet eşitliği fikrinin topluma yayılmasını sağlamak için çalışması gerekenler, başta bu ülkenin iktidarında bulunanlardır. 


Günümüzde kadını eve tıkan ve erkeğe hizmet edecek biri olarak gören bakış açısını değiştirmek için her birimize sorumluluk düşmektedir. Değişimi de kendimizden başlatmalıyız. 


Tüm toplum için çalışmayı sürdürdüğümüz gibi, kadınlar için de, Adıyaman’da kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için de çalışmayı sürdüreceğiz. Kadın arkadaşlarımızın da dediği gibi “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.