Gazete Kritik

CHP'li Gürer: Ağaç işleri endüstri mühendislerine Orman Genel Müdürlüğü'nde dahi istihdam açılmadı..

Vekil Haberleri

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, orman endüstri mühendisleri ve ağaç işleri endüstri mühendislerinin istihdam sorununu, Tarım ve Orman Bakanlığına yönelttiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Önergeyi yanıtlayan Bakan Bekir Pakdemirli, Orman Genel Müdürlüğü’nde ağaç işleri endüstri mühendislerinin istihdamına yönelik bir çalışma bulunmadığını açıkladı. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde “Orman Endüstri Mühendisi ve Ağaç İşleri Endüstri Mühendislerinin kamuda istihdam edilmeleri için; orman işletme müdürlüklerinin depo şefliklerine atanmaları, Devlet Malzeme Ofisi, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyelerinde görev almaları için bir düzenleme düşünülmekte midir?” şeklinde soru yöneltti. Ömer Fethi Gürer ayrıca, “Orman Genel Müdürlüğü; özel sektör orman ve ahşap endüstri tesislerinin 303 nolu Tebliğine göre, orman emvali tahsisi yaparken, tahsis talep eden tesislerde, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın uygun görüşleri alınarak yürürlüğe konulan "Orman, Orman Endüstri ve Ağaç İşleri Endüstri Mühendisleri ile Serbest Meslek Bürolarının Çalışma Alanlarına Dair Yönetmelik" hükümlerine göre Orman Endüstri Mühendisi ve/veya Ağaç İşleri Endüstri Mühendisi istihdam edilip edilmediği denetlenmekte midir?” şeklindeki soruya da yanıt istedi.

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in yazılı soru önergesine yanıt veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan depo şefliklerinde Orman Endüstri Mühendisinin istihdam edildiğini bildirdi. Bakan Pakdemirli, Ağaç İşleri Endüstri Mühendisinin istihdam edilmesine yönelik herhangi bir çalışma bulunmadığını açıkladı. 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki depo şefliklerinde bile ağaç işleri endüstri mühendislerine istihdam sağlanamamasının düşündürücü olduğunu belirtti.

 

MÜHENDİSLERDE İŞSİZ


 

CHP Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer, “5 Aralık Dünya Mühendisler Günü. Binlerce mühendis iş arar durumda. Ziraat, gıda, inşaat, endüstri gibi önemli mühendislik bölümü mezunları işsiz. Kamuda mühendis istihdamına yönelik düzenlemelerin yapılması ve işsiz mühendislere iş olanağı yaratılması gerekiyor. Mühendisin bile işsiz kalması ülke adına gelecek adına kaygı verici bir durum” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.