Gazete Kritik

CHP'li Erbay: Sözcü'ye yönelik proje bir dava açılmıştır

Vekil Haberleri

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay’ın Sözcü Gazetesi yazarları ve yöneticilerine açılan davalar ile ilgili basın açıklaması

CHP’li hukukçu Milletvekilleri, yazar ve yöneticileri ile ilgili FETÖ soruşturması kapsamında dava açılması nedeniyle Sözcü Gazetesi’ne destek ziyaretinde bulundu. Ziyaret sonrası açıklamada bulunan CHP Muğla Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, AKP Türkiye’sinde hukukun muhalefeti sindirmek için bir silah olarak kullanıldığını, Sözcü Gazetesi’ne açılan davanın da bu tür bir proje dava olduğunu söyledi.

 

Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ın başkanlık ettiği CHP heyetinin Sözcü Gazetesi’ne gerçekleştirdiği ziyaret sonrası açıklamada bulunan CHP’li Erbay, “Avukatlık mesleğim süresince ülkemin çağdaş ve evrensel hukuk kurallarıyla yönetilebilmesi içim mücadele verdim ve halen de Milletvekili olarak bu mücadeleyi vermeye devam ediyorum. Geçen hafta içerisinde Sözcü Gazetesi’nin yazar ve yöneticileri hakkında açılan bir dava göstermektedir ki maalesef ülke olarak gerçek bir hukuk devleti olma yolunda bir arpa boyu yol almamışız ve yaşanan olumsuzluklardan ders çıkarmamışız.” dedi.

Emin Çölaşan, Necati Doğru ve gazete çalışanlarına açılan bu davanın bir proje dava olduğunu belirten Erbay, “Yıllarını FETÖ ile mücadeleye adamış usta gazeteciler Emin Çölaşan ve Necati Doğru hakkında takipsizlik kararı veren savcı 3 gün sonra her nedense kendi kararına itiraz etmiş, itiraz üzerine bu iki usta gazeteci ve Sözcü Gazetesi yöneticileri hakkında FETÖ’ye yardım ettikleri gerekçesiyle dava açılmıştır. Bu durum göstermektedir ki artık bu ülkede 81 milyonun hiçbir hukuki güvencesi kalmamıştır. Bu tür proje davaların ülkeye büyük zararlar verdiği kısa bir süre önce açık ve net bir şekilde görülmüştür. Bu tür hatalara tekrar düşülmemesi için tüm yetkilileri bir kez daha uyarıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Erbay, hukukun AKP’nin elinde insanları sindirmek ve toplumsal muhalefeti bastırmak için adeta bir silah olarak kullanıldığını söyleyerek, “Dünyada tutuklu gazeteci sayısında en üst seviyedeyiz. Şu an iki yüze yakın gazeteci hapishanede. Suçları ne diye baktığımızda sadece AKP’yi ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirmek ya da AKP’nin yolsuzlukları ve hukuksuzlukları ile ilgili haber yapmak. Gazetecinin işi bu zaten. Çok garip bir durum ama evrensel gazetecilik ilkesi olan iktidarın denetlenmesi konusunda yapılan haberler nedeniyle gazeteciler hakkında soruşturmalar açılıyor ve gazeteciler tutuklanıyor. Bunun son örneğini de Sözcü Gazetesi olayında görüyoruz.” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.