Gazete Kritik

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan KAPLAN'dan 23 Nisan Mesajı

Vekil Haberleri

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.



Kaplan, mesajında “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, birçok sebepten bizim için çok anlamlı bir gün ve değerli bir bayramdır. 102 yıl önce bugün milletimizin iradesinin timsali olan ve bugün parçası olmaktan büyük gurur duyduğum Türkiye Büyük Millet Meclisimiz açılmış ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti güneşinin de şafağı olmuştur.


Bütün dünyaya örnek olan Kurtuluş Savaşı’mızı veren Meclisimiz, dünyada Gazi unvanı taşıyan tek parlamentodur. O Meclis, Kurtuluş Savaşı’mızın en büyük cephelerinden birine sahne olan şehrimize, dünyada hiçbir şehrin sahip olmadığı Gazi unvanını vererek de onurlandırmıştır. Biz Gaziantepliler bu yüzden kendi mukaddes unvanını bizimle paylaşan Gazi Meclisimize herkesten çok şükran ve saygı ile doluyuz.


Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizin tarihinin baştan yazıldığı bu anlamlı günü çocuklarımıza armağan etmiş, böylelikle yeni nesillerimize ne kadar çok değer verdiğini ve Cumhuriyet’imizin yarının büyük insanları olacak çocuklarımızın omuzlarında ayakta kalacağına dair inancını göstermiştir. Milletimizin iradesinin dayanağı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin doğum günü olan bu değerli bayramı kutlarken, tam bağımsız güçlü Türkiye Cumhuriyeti’ni idealinin bizden sonra yaşatacak olan yavrularımızın da gözlerinden öpüyorum” ifadelerine yer verdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.