Gazete Kritik

AĞBABA: DİYANET İŞLERİ BAŞKANINI TANIMIYORUZ

Vekil Haberleri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Diyanet İşleri Başkanı derhâl istifa etmelidir. Ali Erbaş bu saatten sonra Atatürk'ü seven, cumhuriyete inanan hiç kimsenin Diyanet İşleri Başkanı değildir. Onu tanımadığımızı tüm Türkiye bilmelidir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanının Atatürk’e küfreden fesli meczubu, dönemin Genelkurmay başkanının Atatürk’ün kızına laf söyleyen gazeteciyi ziyaret ettiğini belirterek,”Bu ziyaretler tesadüfen yapılmış ziyaretler değil. Örgütlü bir Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı ile karşı karşıyayız” dedi.

ATATÜRK DÜŞMANLIĞI, KAMUDA YÜKSELMENİN, İTİBAR GÖRMENİN YOLU OLDU

Ağbaba meclis genel kurulunda yaptığı konuşmada; “AKP döneminde resmî bayramlar yasaklandı. Ancak halkımız geçtiğimiz haftalarda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mızı Türkiye’nin dört bir yanında sokaklarda coşkuyla kutlayarak AKP’ye gerekli cevabı verdi. Örgütlü bir, Atatürk ve laik demokratik cumhuriyet düşmanlığıyla karşı karşıyayız. AKP, ilk kez, cumhuriyet kutlamalarını başkent Ankara'da kutlamadı. Niye Ankara'da kutlanmadı? Çünkü Ankara, Cumhuriyetin başkenti. Devletin her kademesinde Atatürk ve cumhuriyeti savunan insanların tasfiye edildiğini, cumhuriyet değerlerini savunan insanların mülakatlarda elendiğini biliyoruz.Atatürk'e, cumhuriyete her gün küfreden insanların AKP tarafından ödüllendirildiğini ibretle izliyoruz. Atatürk düşmanlığının âdeta kamuda yükselmenin, itibar görmenin ve de para kazanmanın bir yolu olduğundan hiç kuşkumuz yok. Bir gün bir öğretmen paylaşımında Atatürk'e "şeytan" diyebiliyor, diğer bir başka gün gazeteci olduğu iddia edilen ve her devrin uşağı olan birİ tarafından 10 Kasımda genelevin açık olup olmadığı yazılabiliyor. Hükûmetin kollayıp AKP'li belediyelerin kadrolu olarak konuşmacı yaptığı Süleyman Yeşilyurt gibi meczuplar Atatürk'ün manevi kızına Çankaya'nın gayrimeşru eşi olduğunu söyleyebiliyor. Yine saray sofrasında oturan bir başka kişi, Atatürk'ün annesinin namusuna dil uzatabiliyor.” İfadelerini kullandı.


AKP, MECZUBU VE DİYANET İŞLERİ BAŞKANINI ONAYLAYAN TUTUM SERGİLİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “9 Kasımda, Atatürk'ün ölüm yıldönümü öncesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı koltuğunda oturan zat , basın bülteni göndererek bir fotoğraf paylaştı. O fotoğraf tarihe geçecek bir fotoğraf ."Keşke Yunan galip gelseydi." "Vasiyetimdir Mustafa Kemal'e zerre muhabbeti olan cenazeme gelmesin." "10 Kasımda 9.05'te kenefe gidin." "Atatürk heykellerinin köpek leşi gibi sürüklendiğini göreceğimiz günler yakındır." diyen bir meczubu, bir Atatürk düşmanını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ziyarete gitti. Gelen tepkiler üzerine, bunun insani bir ziyaret olduğunu söyledi. Devletin verdiği cüppe ve sarıkla özel bir ziyarete gidilmediğini herkesten iyi Ali Erbaş bilir. Bu, açıkça utanmazlıktır. Bu, Atatürk'e karşı yapılmış büyük bir terbiyesizliktir. Diyanet İşleri Başkanı derhâl istifa etmelidir. Herkes bilsin ki Ali Erbaş bu saatten sonra Atatürk'ü seven, cumhuriyete inanan insanların Diyanet İşleri Başkanı değildir, ona saygı göstermediğimizi, onu tanımadığımızı bütün Türkiye'nin de bilmesini istiyoruz. Bu konuyla ilgili AKP'nin tutumunu ibretle izliyoruz ve üzülerek söylemek isteriz ki bunu onaylayan bir tutum içerisinde açıklamaları da görüyoruz. Ziyaret sonrası aynı meczup, AKP'den aldığı güçle Atatürk’e "Rejim şeriattı, gavurluk yaptı." Diyor.”ifadelerini kullandı.


BU ZİYARETLER TESADÜFEN YAPILMIŞ ZİYARETLER DEĞİL

“Şu anda Millî Savunma Bakanlığı koltuğunda oturan zatı muhterem de Genelkurmay Başkanıyken Atatürk'ün kızına laf söyleyen bir köşe yazarı müsveddesine nezle olduğu için ziyarete gitmişti” diyerek konuşmasını sürdüren Ağbaba, “ Atatürk'ün koltuğunda oturan eski Genelkurmay Başkanı; Mehtap Yılmaz'ı hastanede ziyaret ediyor. Herkes bilsin ki bu ziyaretler tesadüfen yapılmış ziyaretler değildir. Atatürk'ün kurduğu kurumun başındaki zatlar, Atatürk'e küfreden insanları bilinçli bir şekilde, organize bir şekilde ziyaret etmekte. Konuşmamın başında söyledim, organize bir Atatürk ve cumhuriyet düşmanlığıyla karşı karşıyayız. Andımız tartışması aynı şekilde. Andımızda itiraz edilen şey ne ırkçılık ne başka bir şey, orada geçen Atatürk ismi. Yine İş Bankası tartışmasında amaç CHP değil, amaç Atatürk'ün mirasıdır. Yapılmak istenen şey, organize bir şekilde yapılmak istenen şey Atatürk'ün mirasını yok etmektir” dedi.


BU TOPRAKLARIN YETİŞTİRMİŞ OLDUĞU EN BÜYÜK DEVRİMCİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK


Ağbaba konuşmasının sonunda; “Yaşadığımız coğrafyaya bir bakınca, cumhuriyetin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görüyoruz. Cumhuriyet bu ülkede yaşayan herkes için hava kadar, su kadar önemlidir. Her şeye rağmen, AKP'ye rağmen, Türkiye hâlâ diğer Müslüman ülkelerden üstün gözüküyor. Bir bakın örnek alınan ülkelere; Pakistan'a, Afganistan'a, Bangladeş'e, İran'a, Irak'a, Suriye'ye, Libya'ya, Suudi Arabistan'a, Yemen'e, Tunus'a bir bakın, hepsinde kan var, göz yaşı var, yoksulluk var; bir de Türkiye'ye bakın. Bunu herkes bilsin ki Türkiye, Suriye değilse, Irak değilse, insanlar mezhebinden dolayı katledilmiyorsa, kızlarımız köle pazarında cariye gibi satılmıyorsa bunu laik, demokratik cumhuriyete borçluyuz, bunu, birilerinin her gün küfrettiğiniz, "İki ayyaş" dediğiniz, bu toprakların yetiştirmiş olduğu en büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz. Atatürk düşmanlığı karşısında toplumun göstermiş olduğu tepkinin çok önemli olduğunu bir kez daha yenilemek istiyorum. AKP'nin de bu konudaki tavrını merak ettiğimizi merak ediyoruz. Bu meczuba yapılan ziyaretin ne anlama geldiğini merak ediyoruz. Sarayın sofrasında oturan bu soytarıya neler söylediklerini de bilmek istiyoruz.”ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.