Gazete Kritik

Kılıçdaroğlu: 18 yıllık iktidarında herkes tarafından aldatıldı

SİYASET

CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu tarihi bir konuşma yapıyor.

CHP'nin 37. Olağan Kurultayı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun açılış konuşması ile başladı.

 Açılış konuşmasında, "Bu kurultayda birlikte olmaktan ve önemli kararlar almaktan büyük mutluluk duyuyorum." diyen Kılıçdaroğlu, partilileri saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı okumaya davet etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, oy çokluğu ile kurultayın divan başkanlığına seçildi. Kurultay konuşmasını yapan Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

İş insanlarımız, engellilerimiz, taşeron işçilerimiz, kuryelerimiz, güvenlik güçlerimiz, tüm sağlık çalışanları hepinize en içten selamlarımı iletiyorum. Bütyün vatandaşlarımız kucaklıyor, hepinizin sorunlarını çözeceğimi açıkça ilan ediyorum. Bu kurultay, TBMM’nin açılışının 100. Yılında yapılan bir kurultaydrı. Bu kurultay, bizi Türkiye’1ni,n 100. Yılına taşıyacak bir kurultaydır. Bu iktidar kurultayının 10 binlerin katılımıyla yapılasını çok istedim ama korona nedeniyle böyle yapmak zorunda kaldık. Milyonların gözü ve kulağı bu kurultaydır. Sadece Türkiye değil, Orda Doğu, Afrika, Uzak Asya ve Amerika’nın gözü de bu kurultayda. Çünkü bu kurultayda Türkiye’nin çıkış yolunu anlatacağız. Nasıl Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nda diğer mazlum ülkelere örnek olduysa bizim de aynı şeklde hareket etmemiz gerekiyor. Bu kurultay, alçak gönüllü bir uygarlığı inşa edeceğimiz bir kurultaydır. Bu kurultay, adaletsizliği, liyakatsizliği, kayırmacılığı ve umutsuzluğu nasıl yeneceğimizi açıklayacağımız kurultaydır.

18 yıllık iktidarında bir kişi herkes tarafından defalarca aldatıldı.

"18 YILDA HARCANAN PARA 2 TRİLYON 400 MİLYAR LİRA"

İkinci sorunumuz ekonomi. Mutfağımızda yangın var. Çocuklarınız işsizse 18 yıldır ülkeyi bu noktaya getirenleri sorgulamak zorundasınız. Türkiye Cumhuriyeti'nin ekonomik bağımsızlığı tehlike altındadır. Türkiye Cumhuriyeti savaş meydanlarında kuruldu. Hiç kimsenin önünde diz çökmedik. Cumhuriyeti kuranlar tam 79 yılda 57 hükümet kuruldu. 714 milyar dolarlık bir kaynak kullanıldı. Demir çelik fabrikaları yapıldı, şeker fabrikaları yapıldı. Osmanlı'nın borcu son kuruşuna kadar ödendi. 2003-2020 18 yıl... 18 yılda harcanan para 2 trilyon 400 milyar dolar!

"VATAN TOPRAĞINI SATTILAR"

Havaalanı, şehir hastaneleri dahil değil bunlara. Onların bedelini torunlar ödeyecek. 79 yılda bizim yaptıklarımızı sattılar, fabrikaları sattılar. Parayı ne yaptıklarını kimse bilmiyor. Vatan toprağını sattılar. 250 bin dolara istediğiniz yerden istediğiniz daireyi alabiliyorsunuz. 18 yılda bu kadar para harcanacak, bu paranın nereye gittiğini TBMM'de kimse bilmeyecek, ondan sonra kalkacaksanız bana ekonomiden söz edeceksiniz. 2 trilyon 400 milyar dolar para harcadın da bu sefalet ne, bu işsizlik ne?


Ayrıntılar Geliyor...

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.