Gazete Kritik

Kemal Kılıçdaroğlu: Saray'a baktığın zaman FETÖ'cü ordusu görürsün

SİYASET

CHP lideri Kılıçdaroğlu, grup toplantısında konuşuyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis'te düzenlenen grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

- Çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğumuzu ben de biliyorum; esnafımız da, vatandaşımız da. CHP olduğu sürece hiç kimse endişeye kapılmasın. Bu ülkenin demokrasisini büyütmek, gelirini büyütmek gibi tarihi bir görevimiz var. Bu görevin başındayız.

- Bir sağlık çalışanının 36 saat çalışması demek kadro eksikliği var demektir. Dışarıda atama beklemeyenleri neden atamıyorsunuz? Varolan kadroları kimler boş tutuyor? 2 Temmuz günü bakan, 'Atama bekleyen sağlıkçıları atayacağız' diyor, ne oldu? 740 bin sağlık çalışanı atama bekliyor. İnsanı robot olarak gören bir anlayış olabilir mi? Sağlık çalışanlarına sesleniyorum; yurt dışına gideceğim diye bir telaşa kapılmayın. Sizlere her olanağı sağlayacağız, bütün sağlık çalışanlarını başımızın üzerinde taşıyacağız.

- Dünyada hastanesi olmayan tek ordu Türk ordusu. Defalarca söz verdiler askeri hastaneleri açmadılar. 'İçeride FETÖ'cü varmış.' Saray'a baktığın zaman FETÖ'cü ordusu görürsün.

- Az kaldı, geliyor gelmekte olan. Çözeceğiz; inançla, kararlılıkla. 

- Ne zamandan beridir milliyetçiler birilerinden emir alır?

- Bu iktidar batının çiftçisine çalışıyor. Size sırtını dönmüş vaziyette. Yem hammadesine dışarıdan 58 milyar dolar ödemişiz. Sonra dalga geçiyor; cep telefonun var mı? Elinden gelse onu da alacak. Tam bir ahlaksız siyaset algısıyla karşı karşıyayız.

Ayrıntılar geliyor...

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.