Gazete Kritik

CHP PARTİ MECLİSİ ANAHTAR LİSTELERİNDE HANGİ İSİMLER VAR?

SİYASET

CHP Kurultayı'nda bugün ise Parti Meclisi (PM) ile Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri belirlenecek. 

CHP’nin 36’ncı Olağan Kurultayı Ankara Spor Salonu’ndan yapılıyor. Dün yapılan genel başkanlık seçimi sonuçun Kemal Kılıçdaroğlu tekrar genel başkan seçildi.


Kurultayın bugün ki ayağında ise, Parti Meclisi ile Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin seçimi yapılacak. Kurultayda, 60 PM ve 15 YDK üyesi belirlenecek. CHP'de Parti Meclisi üyeliğine seçilmek, Genel Başkanın oluşturacağı MYK'da yer alabilmek için önem taşıyor. Parti Meclisi seçiminde 52 üye delegelerce direkt seçiliyor. Genel Başkan tarafından, Bilim Yönetim ve Kültür Platformu (BYKP) üyeliği için gösterilen 8 isim de Parti Meclisi'ne giriyor.

 

ANAHTAR LİSTENİN MİMARI HALUK KOÇ:

Gazetekritik'in ulaştığı habere göre, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun aklındaki milletvekilleri, myk üyeleri, mevcut pm üyeleri yanı sıra il başkanlarından aldığı isimlerle oluşan bir havuzun Genel Başkan yardımcısı Haluk Koç tarafından düzenlendiğini söyleniyor.Kılıçdaroğlu' son düzenlemeyi yaptıktan sonra öğleden sonra anahtar listesini kurmayları aracılığı ile delegelere ulaştıracak.

ANAHTAR LİSTEDE KİMLER OLACAK?

Mevcut genel başkan yardımcılarından Haluk Koç,Seyit Torun,Çetin Osman Budak,Tekin Bingöl ve Zeynep Altıok isimlerin tekrar listede yer alması beklenirken mevcut pm üyelerinden Bülent Kuşoğlu, Yıldırım Kaya, Sezgin Tanrıkulu,Haluk Pekşen ve Hakkı Süha Okay'ın anahtar listede olması muhtemel isimler. Kılıçdaroğlu'nun dışardan ise mevcut başdanışmanlarından ,Cengiz Topel Yıldırım'ın yanı sıra Yunus Emre, Hüsnü Bozkurt,Mehmet Karlı, Ekrem Kerem Oktay, Okan Gaytancıoğlu, Gökan Zeybek ve Ahmet Akın isimlerinin girebileceği konuşuluyor.

O İSİMLERİ LİSTEYE ALMAYACAK

Geçen haftalarda ismi sıkça gündeme gelen Cihangir İslam,Mehmet Bekaroğlu ve İbrahim Kaboğlu'nun Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer alsa bile çizik yiyeceklerini öngörerek listede yer vermiyeceği düşünülüyor.

SOL BLOK LİSTEYİ DELEBİLİR

Aralarında Selin Sayek Böke,İlhan Cihaner,Ali Şeker, Orhan Sarıbal ve Niyazi Nefi Kara'nın bulunduğu vekillerin anahtar listede olmasa bile listeyi delmesi olası gözüküyor.

KAYBEDEN İNCE PARTİ MECLİSİ'Nİ O İSİMLERLE DELMEK İSTEYECEK

Kurultay öncesi seçimi 700 oy ile kazanırım diyen Muharrem İnce'nin seçimi kaybetmesinden sonra aldığı 447 oya güvenerek parti meclisini delmeye çalışacak. İnce'nin parti meclisi listesinde ise genel başkanlık yarışında destek veren bazı isimlerin parti meclisine aday olacak.

İŞTE İNCE'YE DESTEK VEREN İSİMLER
Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Bartın Milletvekili Rıza Yalçın, Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya, Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu ile Edirne Milletvekili Erdin Bircan'ın yanı sıra Cemalettin Canpolat, Eren Erdem, Durdu Özpolat, Ayhan Yalçınkaya,Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman Muharrem İnce'ye destek veren isimler arasıdındaydı. Muharrem İnce, Ege, Akdeniz ve Karedeniz bölgelerinderindeki ulusalcı kanatta yer delegasyonun desteğini alarak 447 oya ulaştı.

İnce'nin anahtar listesi için başvuru yapan bir çok milletvekilinin anahtar listede olması bekleniyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.