Gazete Kritik

CHP'DE 40'A YAKIN İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ! GÖZLER İZMİR'DE...

SİYASET

CHP'de milletvekili olmak için 40'a yakın isim il başkanlığından istifa etti.

CHP Genel Merkezi’nin milletvekili seçimlerinde aday olmak isteyen il ve ilçe yöneticilerinin istifaları için verdiği süre bugün doluyor.

40'A YAKIN İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ Aralarında İzmir, Balıkesir, Adana,Edirne, Bursa, Denizli,Aydın, Hakkari, Van, Tunceli, Uşak, Muğla,Karabük, Konya, Erzincan, Sivas, Rize, Çanakkale, Ağrı, Burdur, Malatya, Isparta ve Manisa'nın bulunduğu yaklaşık 40 il başkanı milletvekili adayı olmak için istifa etti. 

ANKARA VE KÜTAHYA'YA İSTİFA ETME UYARISI

Gazete Kritik'in edindiği bilgiye göre, Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı ve Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz'ın istifa etme kararının genel merkez tarafından olumsuz karşılandığı ve istifa etmekten vazgeçtikleri ifade edildi.

GÖZLER İZMİR'DE

İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in milletvekilliği için istifasının ardından il başkanı kimin olacağı konusu merak konusu oldu. Birçok belediye başkanı Tunç Soyer ile kordineli çalışacak bir il başkanı olması gerektiğine dikkat çekti.

CHP kulislerinde Deniz Yücel'in yerine Çağdaş Kaya ve Özcan Durmaz 'ı önerdiği ifade ediliyor.

ESKİ PM ÜYESİNİN ADI GEÇİYOR

Daha önce Kılıçdaroğlu liderliğinde Parti Meclisi Üyeliği yapan Hüseyin Saygılı'nın tecrübe ve birikimi ile il başkanlığı için abi formülü olabileceği düşünülürken, CHP liderininde Saygılı ismine sıcak bakacağı vurgulanıyor.

SOYER CEPHESİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer cephesinde ise, Şenol Arslanoğlu ile Köksal Yıldırım'a sıcak bakıldığı söylensede Soyer'in süpriz bir isim önerebileceğide varsayılıyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.